Pippurimylly

Uudet perunat uunissa

20.6.2017 Teksti: Pippurimylly

Nyt sitä saa – vatsansa täyteen varhaispottua! Kotimainen varhaisperuna rantautui ruokakauppoihin juuri parahiksi sulostuttamaan keskikesän ruokajuhlia.

Juhannuksen ylivoimaisesti täydellisin herkku on suomalainen varhaispottu, joka ei kylkeensä kaipaa muuta kuin sipauksen ehtaa voita ja rouhaisun suolaa myllystä. Keittämisen sijaan pienet pottuloiset voi käyttää myös uunin kautta, jolloin saadaan mukaan mukavaa paahteisuutta. Täydellisen kesäinen lisuke mille tahansa grilli- tai muulle juhannusruualle!

uudet perunat uunissa

  • 600 g varhaisperunoita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 0,75 dl silputtua tilliä
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • suolaa ja pippuria myllystä

Pese perunat huolellisesti, älä kuori. Sekoita öljyn sekaan silputtu tilli ja sitruunan mehu. Rouhaise sekaan reilusti suolaa ja pippuria myllystä. Laita perunat öljyttyyn uunivuokaan ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia, perunoiden koosta riippuen. Kääntele perunoita pari kertaa paistamisen aikana. Tarkista perunoiden kypsyys hammastikulla tai haarukalla.

uudet perunat uunissa

Pippurimylly

Arkisto