Blogit

Uunissa paahdetut maa-artisokat

13.2.2011 Teksti: Pippurimylly

Oi ihanaista maa-artisokkaa! Tällä hetkellä tuntuu täysin käsittämättömältä, että kokeilin tuota jumalaista juuresta ensi kertaa vasta viime kesänä. Nykyisin maa-artisokka on keittiömme vakiovieras, ja eritoten soppaa tulee valmistettua aina tämän tästä. Näin jokin aika sitten jossain (kokkiohjelmassa, lehdessä, blogissa tai jossakin – en nyt kykene muistamaan) uunissa paahdettuja maa-artisokkia, jotka kypsennettiin kuorineen kaikkineen. Idea jäi sitkeästi takaraivoon, ja nyt sain kokeiltua näitä sitten itsekin. Tuli kuulkaas aika herkkua! Rapea kuori ja pehmeä sisus – nämä olivat mitä oivallisin lisukeruoka.

(lisukkeeksi noin kolmelle)

500 g maa-artisokkia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
kuivattua rosmariinia

Pese maa-artisokat huolellisesti juuresharjaa käyttäen. Halkaise ne kahtia ja laita ne uunivuokaan. Lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä sekä suolaa, pippuria ja rosmariinia. Sekoita huolellisesti, jotta mausteet ja öljy leviävät kaikkialle. Paahda 175-asteisssa uunissa noin 50 minuuttia, tai kunnes maa-artisokat alkavat saada vähän väriä ja ne alkavat pehmetä. Tarjoa esimerkiksi lihan tai kalan lisukkeena.
 


 

Pippurimylly

Arkisto

Kommentit (9)

Täytyy kokeilla! ?

Eipä ole tullut mieleeni käyttää kokonaisina…mielenkiintoista!

Oletko laittanut raakana kylmään veteen? Silloin maa-artisokasta tulee ihanan rapsakka!

Mainio idea, tää menee pikapuolin kokeiluun.

Ja onpa ne söpöjä!

Näyttää ihan sairaan ihanalta! Oon syönyt kerran maa-artisokkakeittoa, se oli tehty pelkästään maa-artisokista, seassa ei siis olut muita juureksia kuten perunaa. Oli aika taivaallista! Pitäis ehkä tehdä itekin.

Oijoijoi, näyttävät niin hyviltä! Joo, tämä kokeiluun, kiitos vinkistä!

Merituuli: minua jotenkin vähän aluksi epäilytti nuo kuoret, en tiedä miksi.. Mutta rapsakat kuoret olivat tosiaan kiva vastapaino muuten niin pehmoisalle maa-artisokalle 🙂
En ole kokeillut kylmä vesi -jippoa, mutta kiitos vinkistä! Laitetaan korvan taakse.

Hanna: joo, maa-artisokat on hellyyttäviä! 😀 toivottavasti kokeilu on onnistunut.

Janna: maa-artisokkakeitto on kyllä aivan törkeän hyvää, yksi ehdottomista lemppareistani! Joku tuossa maa-artisokan vienonhienossa maussa viehättää minua suuresti.

Jytis: toivottavasti maittaa! Nämä olivat jollain omituisella tavalla tosi hyviä – teki mieli napsia näitä uunivuoasta sellaisenaan suuhun.

Omnomnom! Näyttää ihan sairaan hyviltä! Tätä täytyy testata.

Elina: hih, tämähän herätti nyt paljon kiinnostusta! 🙂 Toivottavasti maittavat muillekin.

Tuntuu hieman kaasuttavan…
-Entä muilla?

Täytyy kokeilla! ?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *