Reseptit

Valkosipulikeitto

Valkosipulikeitto on kermaisen pehmeä ja maistuu vain vienosti valkosipulille hurjasta kynsimäärästä huolimatta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Valkosipulikeitto

  • 8 valkosipulinkynttä
  • 1 salottisipuli
  • 1 rkl voita tai rypsiöljyä
  • 5 dl kanalientä
  • (1 dl pullonpohjavalkoviiniä)
  • 2 dl ruokakermaa
  • 3-4 viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl musta- tai roseepippuria
  • (basilikaa tai persiljaa)

Valmistusohje

Valkosipulikeitto valmistuu helposti näin:

1. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Hienonna sipuli. Kuullota sipuleita hetki kattilassa öljyssä tai voissa. Lisää kanaliemi (ja valkoviini). Keitä 10 minuuttia.

2. Leikkaa leivistä pois kuoret. Paloittele viipaleet ja lisää liemeen. Kaada kerma kattilaan ja anna keiton hautua 5–10 minuuttia. Lisää vettä tai maitoa tarvittaessa. Jauha keitto sileäksi sauvasekoittimella ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Viimeistele valkosipulikeitto esimerkiksi basilikalla tai persiljalla.

Vinkki! Tarjoa valkosipulikeitto salsaleipien kera.

valkosipulikeitto
Valkosipulikeitto suuristetaan vaalealla leivällä.

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 2/2024.

Lue myös Kotiliesi.fi: Avgolemono eli kreikkalainen sitruunakeitto

X