Pippurimylly

Vegekebabrulla

12.5.2017 Teksti: Pippurimylly

Perjantai on hyvä päivä leikkiä kebabkioskia kotona!

Vaikken kasvissyöjä olekaan, suhtaudun aina mielenkiinnolla uusiin kasviproteiinituotteisiin, joita juuri nyt nousee markkinoille kuin sieniä sateella. Yksi hyvinkin mainio tuttavuus on ollut Oumph!-soijaproteiini, kaupan pakastealtaasta löytyvä ruotsalaisten vastine nyhtökauralle.

Oumphista on tarjolla muutamaa eri makuvaihtoehtoa. Vegekebabrullan uumeniin sujahtaa luonnollisestikin Oumphin kebab-versiota. Lisäksi tarvitaan vain tortillalettuja/rieskoja, vapaavalintaisia kasviksia sekä kostukkeeksi paria soosia. Kotikutoinen vegekebab on sillä hyvä!

vegekebabrullavegekebabrulla

  • 6 tortillalettua
  • 1 ps (280 g) Oumph! Kebab -soijaproteiinisuikaleita
  • 1 ps jääsalaattia
  • 1 tomaatti
  • 5 cm pätkä kurkkua
  • 1 pieni sipuli
  • 100 g fetajuustoa
  • vihreitä pepperoneja
  • tomaattikastiketta (ohje alla)
  • maustamatonta jogurttia
  • tuoretta korianteria

Sulata Oumph-suikaleita hetki huoneenlämmössä. Paista niitä pannulla öljyssä käännellen viitisen minuuttia. Pilko salaatti, tomaatti, kurkku ja sipuli. Täytä tortilalletut paistetuilla Oumph-suikaleilla, kasviksilla ja fetalla. Lusikoi päälle tomaattikastiketta ja maustamatonta jogurttia. Revi päälle myös tuoretta korianteria. Kääri rullalle ja nauti.

Tomaattikastike

  • 0,5 l vettä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 2 tl harissatahnaa
  • suolaa, pippuria, juustokuminaa, muskottipähkinää

Kiehauta vesi, tomaattipyre ja harissatahna kattilassa. Keitä kastike kokoon, noin puoli tuntia, kunnes neste on haihtunut noin 1/3:aan alkuperäisestä. Mausta suolalla, pippurilla, juustokuminalla ja muskottipähkinällä keittämisen aikana.

kasviskebabrulla

 

Pippurimylly

Arkisto