Blogit

Salaattia suveen

29.5.2014 Teksti: Pippurimylly

Jäin tuossa hellepäivinä jumiin jonkinlaiseen salaattiluuppiin: ensin tehtailin päivästä toiseen caesarsalaattia eri pääraaka-aineilla, ja sen jälkeen jääkaapista löytyneistä aineksista koottuja riisinuudelisalaatteja. Salaattia lounasevääksi ja salaattia iltapalaksi – takuuvarma merkki siitä, että kesä on rantautunut myös vannoutuneen lämpimien ruokien ystävän keittiöön!

Tässäpä siis pari hyvinkin varteenotettavaa salaattivinkkiä tulevien kesä- ja hellepäivien varalle. Sieltä ne tulee taas joskus, vaikkei ihan just nyt ehkä siltä vaikuttaisikaan!

Jokirapu-caesarsalaatti

Jokirapu-avokadocaesar

1 ruukku romaine-salaattia
1/2 kerä jäävuorisalaattia

caesarkastiketta
150 g jokiravunpyrstöjä
1 avokado
2 paahtoleipää
parmesania

Revi romaine- ja jäävuorisalaatti kulhoon ja sekoita caesarkastikettaa joukkoon. Leikkaa paahtoleipä kuutioiksi ja paista palat pannulla öljyssä rapeiksi. Valuta ravunpyrstöt, viipaloi avokado ja leikkaa parmesanista ohuita lastuja. Lisää salaatin päälle jokiravunpyrstöt, avokadoviipaleet, krutongit sekä parmesanlastut.

Edamame-riisinuudelisalaatti

100 g riisinuudeleita
150 g pakastettuja edamame- eli soijapapuja
200 g kirsikkatomaatteja
2 porkkanaa
2 kevätsipulia varsineen
1 limen mehu
2 rkl kalakastiketta
1 rkl soijakastiketta
1 tl ruokosokeria
1 bird eye -chili
kourallinen maapähkinöitä
kourallinen tuoretta korianteria

Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata pavut ja halkaise kirsikkatomaatit. Kuori porkkanat ja höylää niistä lastuja. Silppua kevätsipulit ja chili. Yhdistä nuudelit, pavut ja kasvikset kulhossa. Sekoita limen mehu, kala- ja soijakastike, sokeri sekä chili keskenään ja sekoita nuudelien ja kasvisten joukkoon. Viimeistele salaatti rouhituilla maapähkinöillä ja silputulla korianterilla. Tarjoa limelohkojen kanssa.
 

Pippurimylly

Arkisto

Kommentit (3)

Riinanen: no itse asiassa itsehän pakkasin myöskin tämän salaatin jämät eväsrasiaan ja söin seuraavana päivänä lounaalla 🙂 ihan syötävässä kunnossa nuo nuudelit olivat! Kunhan nyt et liian kypsiksi niitä keitä ja pätkit nuudeleita vähän lyhyemmiksi, niin ei tosiaan klimppiinny yhdeksi köntiksi. Ja tirautat vhän limen mehua vielä sekaan seuraavana päivänä, niin ihan hyvä pitäisi tulla.

Kiitos kauheasti kehuista, eri mukava kuulla! Maailmanlopun kauppareissut kuulostaa pahalta, mutta hyvä jos olen voinut avuksi. 😀

Moikka, onko kokemuksia riisinuudeleiden säilymisestä yön yli? Himottais tehdä tätä tänään illalla silleen et riittäis seuraavan päivän lounaalle. Kestääkö nuudeli hyvänä vai meneekö yhdeksi klöntiksi. Että keittelenkö aamulla uudet nuudelit.

Niin ja kiitos parhaasta ruokablogista mihin oon törmänny. Susta on oikeesti niin paljon iloa mun maailmalopun kauppareissuilla 🙂 ISO KIITOS

Moikka, onko kokemuksia riisinuudeleiden säilymisestä yön yli? Himottais tehdä tätä tänään illalla silleen et riittäis seuraavan päivän lounaalle. Kestääkö nuudeli hyvänä vai meneekö yhdeksi klöntiksi. Että keittelenkö aamulla uudet nuudelit.

Niin ja kiitos parhaasta ruokablogista mihin oon törmänny. Susta on oikeesti niin paljon iloa mun maailmalopun kauppareissuilla 🙂 ISO KIITOS

Riinanen: no itse asiassa itsehän pakkasin myöskin tämän salaatin jämät eväsrasiaan ja söin seuraavana päivänä lounaalla 🙂 ihan syötävässä kunnossa nuo nuudelit olivat! Kunhan nyt et liian kypsiksi niitä keitä ja pätkit nuudeleita vähän lyhyemmiksi, niin ei tosiaan klimppiinny yhdeksi köntiksi. Ja tirautat vhän limen mehua vielä sekaan seuraavana päivänä, niin ihan hyvä pitäisi tulla.

Kiitos kauheasti kehuista, eri mukava kuulla! Maailmanlopun kauppareissut kuulostaa pahalta, mutta hyvä jos olen voinut avuksi. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *