Blogit

Salami-fenkolipasta

5.1.2014 Teksti: Pippurimylly

Erinomaista alkanutta vuotta!
Uuden vuoden teema taisi jäädä hieman päälle tässä taloudessa, kun unohdin hetkeksi, että maailmassa on olemassa kenties muitakin ruokia kuin nakit ja perunasalaatti. Eilisen ryhtiliikkeen ansiosta kattaukseen saatiin kuitenkin variaatiota tämän salami-fenkolipastan muodossa.

Jääkaappimme on joulun jälkeen nitissyt liitoksistaan, kun pukki muisti meitä varsin runsaskätisillä ruokalahjuksilla, mm. kolmella pötköllä salamia. Mitäköhän tällä kaikella makkaralla olisi oikein tarkoitus tehdä? Aloitetaan nyt spagetista. Laatusalami pääsi tässä ruuassa täysiin oikeuksiinsa ja rimmasi loistavasti yhteen aromaattisen fenkolin kanssa – tästä tuli huippumaukasta!

(2 annosta)

1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2 punainen chili
0,5 tl fenkolinsiemeniä
1 pieni fenkoli
70 g salamia
1 tlk kuorittuja kokonaisia tomaatteja
mustapippuria myllystä
parmesania
spagettia kahden hengen tarpeisiin

Silppua sipuli, valkosipuli ja chili. Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa. Viipaloi fenkoli ja salami ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna loraus oliiviöljyä pannussa ja freesaa sipulia, valkosipulia ja chiliä siinä. Lisää fenkolinsiemenet, kääntele pari kertaa ja lisää sitten joukkoon myös fenkoli ja salami. Paista käännellen muutama minuutti. Kaada sen jälkeen tölkkitomaatit pannulle ja kiehauta. Anna porista hiljalleen miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Sekoita keitetty spagetti joukkoon ja viimeistele annokset raastetulla parmesanilla.

Pippurimylly

Arkisto

Lue seuraavaksi