Blogit

Savujuustoinen sieni-kaalilaatikko

26.10.2014 Teksti: Pippurimylly

Tänään on vahvasti tuntunut siltä, että aurinko ei ole noussut hyvin pitkälti ollenkaan. Kyllähän sen tietää, mitä tämä kellojen siirtäminen aina tarkoittaa, mutta kyllä tämä synkeys silti pääsi yllättämään. Käperryin kotiin puuhailemaan himahommia ja laitoin kaalilaatikon uuniin. Lohdutti vähän.

Söin tässä taannoin kreikkalaishenkisiä kaalikääryleitä, jotka olivat saaneet välimerellistä twistiä couscousista, fetasta, aurinkokuivatuista tomaateista ja mintusta. Tässä laatikossa on tavoiteltu vähän samoja viboja, vaikkakin sisällytin omaan versiooni vain kahta jälkimmäistä ainesosaa. Pääraaka-aineeksi valikoitui sienet, ja saipa laatikko vielä kuorrutuksen hollantilaisesta savujuustosta. Ehkä vähän sekameteliä, mutta erittäin hyvää!

(4 annosta)

1 kg kaalia
0,75 l kantarelleja
0,75 l suppilovahveroita
1 sipuli
1 dl ohrahelmiä
6 aurinkokuivattua tomaattia
suolaa, pippuria, meiramia, minttua
pari ruokalusikallista siirappia
nokare voita
2 dl savujuustoa raastettuna

Silppua kaali, sienet, sipuli ja aurinkokuivatut tomaatit. Keitä ohrahelmet kasvisfondilla maustetussa vedessä. Paista sieniä pannulla öljyssä, kunnes niistä irtoava neste alkaa haihtua. Lisää sipuli ja kuullota myös se. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä sieni-sipuliseos syrjään, pyyhkäise pannu ja paista kaalisilppu parissa erässä pehmeäksi. Sekoita sienet, kaali ja keitetty ohra keskenään. Lisää aurinkokuivatut tomaatit joukkoon ja mausta suolalla, pippurilla, meiramilla ja mintulla. Kumoa seos uunivuokaan ja lorottele päälle siirappia. Laita päälle vielä nokare voita ja juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. Tarjoa puolukkasurvoksen kera.
 

Pippurimylly

Arkisto