Blogit

Savulohi-pinaattipasta

16.3.2015 Teksti: Pippurimylly

Maanantai on aina hyvä ajankohta olla armollinen itselleen. Lykätä siivouspäivää tuonnemmaksi, ottaa päivänokoset, ehkä oikoa vähän mutkia suoriksi keittiönkin puolella.

Tämänlaisia laahustavia päiviä varten onkin hyvä olla muutama arjen ruokaässä hihassa. Savulohipasta on tehty juuri näitä tahmaisia ja hitaita viikonaloituksia varten: se valmistuu lähes itsestään ja on harvoin pahaa. Hävyttömän helppoa ja idioottivarmaa maanantairuokaa siis!

(kahdelle)

pastaa kahden hengen tarpeisiin
150 g kylmäsavulohta
1 prk ranskankermaa
1 pienen sitruunan mehu
1 tl Dijon-sinappia
50 g tuoretta babypinaattia
mustapippuria myllystä, suolaa tarvittaessa
pinjansiemeniä

Laita pasta kiehumaan. Pilko lohi. Kun pasta on kypsää, valuta se. Sekoita joukkoon pilkottu lohi, ranskankerma, sitruunan mehu, Dijon-sinappi ja mausteet. Lisää revitty pinaatti ja sekoita hyvin. Viimeistele annokset pinjansiemenillä ja halutessasi parmesanilla.

Pippurimylly

Arkisto