Blogit

Savulohicarbonara

31.3.2014 Teksti: Pippurimylly

Kyllä nämä kesäaikaan siirtymät vaan ovat rankkoja. Ensimmäisen silmät ristissä vietetyn päivän perustella aavistelen, että tällä viikolla nopeat ja helpot arkiruuat ovat ystäviäni. Tämä seuraava ruoka edustaa juurikin tuota kategoriaa ja suorastaan huutaa tulla blogatuksi tänä tunkkaisen väsyneenä maanantaina!

Parhaat ruokaideat tuppaavat syntymään ihan vahingossa, ja niin kävi tämänkin pöperön kanssa. Joitakin viikkoja sitten oli tarkoituksena tehdä ihan tavallista kylmäsavulohipastaa, mutta hetken mielijohteesta se vääntäytyi siitä jonkinlaiseksi carbonara-jäljitelmäksi. Niin älyttömän hyvää ja yksinkertaista, että tätä tehtiin saman tien uudestaan!

Kuvassa oleva versio on tehty lämminsavulohifileepalasta, mutta alkuperäinen ja samalla myös huomattavasti parempi versio syntyi  kylmäsavulohiviipaleista. Hyväksi havaittua ei turhaan pitäisi mennä sörkkimään 😉

lohicarbonara

(2 annosta)

200 g pastaa
2 dl kermaa
2 kananmunaa
1 dl parmesania raastettuna
loraus sitruunan mehua + hieman raastettua kuorta
mustapippuria myllystä
150 g kylmäsavulohiviipaleita
kourallinen ruohosipulia

Keitä pasta. Vatkaa kerma, munat ja parmesaani kevyesti keskenään. Rouhaise sekaan mustapippuria ja lisää myös pienennetyt kylmäsavulohisiivut. Valuta pasta ja kaada se sitten kuumalle pannulle. Sekoita kastike hyvin joukkoon ja anna lämmetä hieman. Mausta lorauksella sitruunanmehua ja raasta joukkoon myös hieman sitruunan kuorta. Viimeistele annokset silputulla ruohosipulilla ja raastetulla parmesanilla. Tarjoa heti.

lohicarbonara
 

Pippurimylly

Arkisto

Kommentit (2)

RiikkaM: Jee, kiva että maittanut! Tämä jäi kyllä meilläkin arkiruokavakioihin 🙂

Tulipas helposti hyvää! Lapsetkin tykkäsivät; 6-vuotias tyttäreni julisti jo uudeksi lempiruoakseen… No hänen suosikkinsa vaihtelevat viikoittain mutta tätä tehdään ehdottomasti uudelleen 🙂 Kiitos uudesta arkiruokavinkistä!

RiikkaM: Jee, kiva että maittanut! Tämä jäi kyllä meilläkin arkiruokavakioihin 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *