Blogit

Siemennäkkäri

15.2.2015 Teksti: Pippurimylly

No mutta hyvää sunnuntaita! Kun näin pyhäpäivänä sattuu heräämään kahdeksalta, sitä ehtii tehdä kaikenlaista kummallista aamupuhteeksi. Kuten imuroida. Ja paistella aamiaiseksi vähän siemennäkkäriä!

Olin läntännyt jääkaapin oveen lehdestä repäistyn siemennäkkärin ohjeen, ja tänäänhän olikin sitten hyvin aikaa koeajaa tämä hurjan helppo ja vaivaton resepti. En varsinaisesti ole mitenkään tarkoituksella vauhkoontunut tästä gluteenittomuus-trendistä, mutta kun näitä gluteenittomia reseptejä nyt eteen tupsahteee, niin kyllähän meikätyttö niitä aina sitten sitä mukaa testailee. Siemenet ja pähkinät ovat muutenkin kavereitani, joten miksipä ei?

Tuosta reseptin paistoajasta sen verran, että itse haistoin palaneen käryä jo siinä vaiheessa, kun taikina oli ollut uunissa puolisen tuntia. Noin yksi kolmasosa näkkäristä oli kärähtänyt, ja vaikka syyttävä sormeni osoittaakin arvaamatonta kaasu-uuniamme kohtaan, kehotan silti pitämään näkkileipää silmällä paiston aikana. Mutta se mitä pelastettua sain, oli kyllä oivallisen makuista – varsinkin kun en ollut turhia nuukaillut suolan kanssa.

(1 pellillinen, resepti: MeNaiset / Katja Nordlund)

1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
½ dl chiansiemeniä
2 dl kiehuvaa vettä
½ dl öljyä
1 tl suolaa
(koristeeksi sormisuolaa)

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Sekoita kuivat ainekset kulhossa.
3. Keitä vesi ja kaada se kuumana siemenseoksen joukkoon. Lisää öljy ja sekoita. Anna seoksen seistä 10 minuuttia.
4. Kaada seos pellille leivinpaperin päälle. Tasoita mahdollisimman ohueksi (seoksen pitäisi peittää miltei koko pelti). Voit nostaa toisen leivinpaperin taikinan päälle ja painella näkkileivän tasaiseksi paperin suojissa.
5. Sirottele halutessasi sormisuolaa taikinan pinnalle.
6. Paista uunissa 50–60 minuuttia tai kunnes näkkileipä on ruskistunut ja rapea.
7. Anna jäähtyä.
 

Pippurimylly

Arkisto