Blogit

Sitruuna-rosmariinikana

31.8.2013 Teksti: Pippurimylly

Mitäs teillä syödään viikonloppuna? Saanen ehdottaa tätä sangen vaivatonta ja aivan superherkullista uunikanaa!

Sitruuna ja rosmariini ovat sen verran lyömätön makuparivaljakko, että ei ole mikään varsinainen ihme, että tästä ruuasta tuli välitön hitti taloudessamme. Tätä sapuskaa on tehty nyt puolentoista viikon sisään kahdesti: ensimmäisen kerran siksi, että valkoviinipullon pohjat piti saada lykättyä jonnekin. Toisen kerran siksi, että oli vaan niin hyvää. Reseptistä kiitos Fanni & kaneli -blogille!

(4 annosta)

8 maustamatonta broilerinkoipea tai 4 maustamatonta broilerinfileepihviä
1 sitruuna
500 g perunoita
10 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
kourallinen tuoretta rosmariinia
karkeaa suolaa & mustapippuria
lasi kuivaa valkoviiniä

Laita broilerinkoivet/pihvit uunivuokaan. Leikkaa perunat ja sitruuna lohkoiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja puolita niistä isoimmat. Nosta ainekset vuokaan kanojen kanssa.

Lisää joukkoon oliiviöljy ja kevyesti veitsellä rouhitut rosmariinin lehdet. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele aineksia öljyssä ja mausteissa. Kaada vuokaan valkoviini. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 40-50 minuuttia kunnes pinta on saanut väriä ja kana on kypsää.

Pippurimylly

Arkisto

Kommentit (5)

Ilona: kiva, että on maittanut! 🙂

Millähän tuon valkoviinin voi korvata, jos ei satu löytämään? Vai voiko sen vaan jättää pois? Sitten toisaalta ei varmaan tule niin hyvää. 🙂

Löytymään piti sanomani. Valkkaria nyt varmaan löytää kuka tahansa sieltä alkosta. 😉

LuvLuv: kanaliemi voisi toimia korvikkeena, vaikka maun vuoksi ehdottomasti kyllä suosittelen kipaisemaan sinne Alkoon 😉 mutta yrittänyttä ei laiteta!

Ihanaa oli! 🙂

Ilona: kiva, että on maittanut! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *