Blogit

Smoothiemania

5.2.2015 Teksti: Pippurimylly

Olen viime aikoina ihan toden teolla ryhdistäytynyt arkiaamiaisten saralla. Nakkaan jääkaapin sisältöä aina iltaisin blenderiin, surautan sileäksi ja nautiskelen lopputuloksesta aamulla. Tai siis kulautan hätäisesti kitusiin, mutta kuitenkin. Ihan ennennäkemätöntä reippautta tämä tällainen!

Olen huono syömään mm. hedelmiä sellaisenaan, mutta smoothieiden joukkoon päivittäinen marja- ja hedelmäkiintiö on helppo jemmata. Alla pari erittäin randomia vinkkiä viime viikoilta: vihersmoothiella laitetaan nesteet liikkeelle, kun taas marjaisat ja hedelmäiset juomat ovat silkkaa herkuttelua varten.

Mango-banaanismoothie
200 g pakastemangokuutioita
1 banaani
kourallinen tuoretta minttua
1 dl bulgarianjogurttia
1 dl (veri)appelsiinin mehua
1 rkl chiansiemeniä
ripaus cacao & chili -maustetta (Santa Maria)
ripaus kurkumaa

Laita manngokuutiot kulhoon ja anna sulahtaa hieman. Lisää paloiteltu banaani, revitty minttu, jogurtti ja appelsiinin mehu joukkoon. Surata sauvasekoittimella sileäksi. Lisää tarpeen mukaan mehua/vettä. Sekoita chiansiemenet ja mausteet joukkoon. Tarkista maku.

Vihersmoothie
1/2 avokado
10 cm pätkä kurkkua
1 kiivi
1 lehtisellerin varsi
kourallinen tuoretta babypinaattia
1/2 pieni sitruuna tai greippi
pieni pala tuoretta inkivääriä
pieni pala tuoretta jalapenoa
muutama oksa tuoretta korianteria

Paloittele avokado, kurkku, kiivi ja lehtisellerin varsi. Revi pinaatti. Laita ainekset kulhoon. Purista joukkoon sitruunan mehu, paloiteltu inkivääri, jalapeno ja korianteri. Aja sauvasekoittimella sileäksi, lisää vettä tarpeen mukaan.

Pippurimylly

Arkisto