Blogit

Sushiburritot

8.8.2014 Teksti: Pippurimylly

Sushiburrito – tässäkö street food -skenen uusin megavillitys? Pari kertaa olen päässyt tätä katuherkkua maistamaan, ja kielenhän se on vienyt mennessään! Vaikka ruuanlaitto on olosuhteiden pakosta (lue: tuskallisen kuuman asunnon vuoksi) ollut viime viikot pannassa, näiden herkkusien tähden olen jopa nyt pari kertaa uskaltautunut lämmittämään vähän liettä.

sushiburrito

Ideahan on valtavan yksinkertainen. Kyseessä on oikeastaan tavallinen sushirulla, jonka täytteeksi voi tosin iskeä melkein mitä vaan ja joka suupaloiksi leikkaamisen sijaan jätetään yhdeksi sormisyötäväksi pötköksi. Olen nähnyt näitä possu-, lohi- ja vegetäytteillä, mutta variaation mahdollisuudet ovat rajattomat.

En tiedä, miten näitä oikeaoppisesti tulisi valmistaa, mutta meidän kotiversiot menivät jotakuinkin alla kuvatulla konseptilla. Täytteet olivat vallitsevien sääolosuhteiden vuoksi tällä kertaa sushin tapaisia eli kylmäosastoa, mutta syksyn tullen näihin voisi keksiä vaikka mitä lämpöisiä täytteitä.

merileväarkkeja
sushiriisiä
riisiviinietikkaa

Täyte
savulohta
jääsalaattia
kurkkua
tuoretta chiliä
soijakastiketta
avokadoa
kevätsipulia
(srirachamajoneesia)

Dippailuun
esim. srirachakastiketta tai wasabilla tai srirachalla maustettua majoneesia

Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaanä. Jäähdytä riisi ja mausta se riisiviinietikalla.

Revi jääsalaatti, pilko kurkku ja chili. Sekoita ne keskenään kulhossa ja lorauta sekaan hieman soijakastiketta. Viipaloi savulohi ja avokado ja suikaloi kevätsipuli.

Levitä merileväarkille paksuhko kerros sushiriisiä, jättäen kuitenkin noin 5 cm arkin toisesta päästä tyhjäksi. Levitä arkin toisee reunaan majoneesia, muutaman sentin päähän arkin toisesta reunasta,  ja asettele sen päälle jääsalaatti-kurkkuseos, lohi, avokado ja kevätsipuli – samalla tavalla kuin tavallista sushia tehdessä, mutta täytteitä saa käyttää reilummalla kädellä. Rullaa rullalle ja tarjoa srirachakastikkeen tai wasabi- tai srirachamajoneesin kanssa.
 

Pippurimylly

Arkisto