Blogit

Tofua tikka masala -kastikkeessa

23.2.2014 Teksti: Pippurimylly
 

Kulunut helmikuu on ollut varsinainen irvikuva perinteisestä runsaslumisesta sydäntalvesta. Tihkusade ja ei-minkään-värinen taivas saavat ihmismielen kaipaamaan näistä maisemista suurin piirtein sinne missä pippuri kasvaa – myös ihan noin niin kuin vertauskuvallisesti keittiön puolella. Siksipä tänään valmistui sunnuntaiateriaksi tikka masala -tofua!

tofua tikka masala

Resepti tähän ruokaan on lainattu hyvin pitkälti täältä, joskin slow cookerin puuttuessa valmistin ruuan eri tavalla ja lisäsin siihen muutamia juttuja. Koska tikka masalalle ei ole olemassa mitään yhtä ainoaa standardireseptiä, tämän reseptin kanssa uskaltaa jo vähän leikkiä ja ottaa vaikutteita sieltä täältä. Variaatioita kun on joka tapauksessa olemassa kymmeniä erilaisia.

(4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl juustokuminaa
1 rkl garam masalaa
1 tl kurkumaa
1 tl korianterijauhetta
1/2 tl kardemummaa
ripaus chilijauhetta
1 tlk kuorittuja kokonaisia tomaatteja
1 tlk kookosmaitoa
400 g tofua

tarjoiluun
sitruunaa
tuoretta korianteria
maustamatonta jogurttia
mantelilastuja

Pilko sipuli, hienonna valkosipulinkynnet ja chili ja raasta inkivääri. Kuumenna reilu loraus öljyä pannulla ja kuullota sipuli, valkosipuli, chili ja inkivääri siinä. Lisää kaikki mausteet ja paistele muutaman minuutin ajan lastalla käännellen. Kaada joukkoon tölkkitomaatit ja kookosmaito. Pienennä tomaatteja lastan avulla. Paloittele tofu ja lisää sekin joukkoon. Anna porista hiljalleen liedellä parikymmentä minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa kastike basmatiriisin, jogurtin ja sitruunalohkojen kanssa. Ripottele annosten päälle reilusti tuoretta korianteria sekä mantelilastuja.


 

Pippurimylly

Arkisto

Kommentit (2)

Moikka Almana! Onpas mukava kuulla! Toivottavasti tikka masala maittaa 🙂

Tämä blogi ei kyllä petä koskaan! Vähintään kerran viikossa tuun ettimään inspiraatiota ja ideoita ruuanlaittoon. Ja lähes aina ongelmaksi tulee, etten osaa päättää mitä näistä tekisin 🙂 Inkkaria ei ole taas tullut tehtyä, joten tää on kyllä tänään vuorossa. Kiitos taas!

Moikka Almana! Onpas mukava kuulla! Toivottavasti tikka masala maittaa 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *