Blogit

Tomaatti-mascarponekeitto

29.12.2013 Teksti: Pippurimylly

Out: jouluruuat. In: kaikki muut mahdolliset maailman ruuat, kunhan niillä ei ole mitään tekemistä joulun kanssa.

Elämme kollektiivisen jouluruokaähkyn aikoja. Itse lievensin lanttulaatikko- ja graavilohiövereiden aiheuttamaa ahdistusta heti ensi alkuun pizzalla, sitten sushilla, ja sen jälkeen meksikolaisella ruualla. Joulu on kiva, mutta olen onnessani, että seuraavan kerran joulupöytään saa/joutuu istumaan vasta kokonaisen vuoden päästä!

Luulen, että tähän aikaan vuodesta keveähköt ja mahdollisimmat epäjouluisat reseptit tulevat monelle huutavaan tarpeeseen, ja siksipä kaivoin läppärini syövereistä tämän tomaatti-mascarponekeiton ohjeen kuvineen. Itsehän tein tätä jo marraskuussa, kun eräs lauantaiaamu huomasin potevani käsittämätöntä ja jokseenkin akuuttia tomaattikeittohimoa. Keitto oli ihan ok muttei räjäyttänyt maailmaani, ja siksi se jäi ilmeisesti bloggaamatta. Mutta kaikille resepteille lienee aikansa ja paikkansa – kas tässä siis ensiapua jouluruokaähkyn nujertamiseen!

(4 annosta)
Resepti täältä

1 rkl öljyä
1 sipuli
1 porkkana
2 valkosipulinkynttä
3 tomaattia
1 tlk kokonaisia kuorittuja tomaatteja
1 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl tuoretta basilikaa
100 g mascarponea
mustapippuria myllystä

Pilko sipuli, porkkana ja valkosipulinkynnet. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja lisää kasvikset pannulle. Paistele sekoittaen viitisen minuuttia. Lisää sitten joukkoon kuutioidut tomaatit, tölkkitomaatit, vesi sekä liemikuutio. Anna hautua hiljalleen noin 10 minuuttia ja lisää sitten joukkoon silputtu basilika ja mascarpone. Rouhaise sekaan myös mustapippuria. Ota kattila pois liedeltä ja aja keitto sileäksi sauvasekoittimella. Tarkista maku.
 

Pippurimylly

Arkisto