Reseptit

Tonnikalapastavuoka

Tonnikalapastavuoka nousee uudelle tasolle sekoittamalla joukkoon kaupan valmista béarnaisekastiketta, jossa maistuu rakuuna. Mascarpone mehevöittää ja tuo ruokaan pehmeää kermaisuutta. Jos haluat, voit korvata tonnikalan myös kotimaisilla luonnonkalasäilykkeillä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tonnikalapastavuoka

  • 1 1/2 l keitettyä pastaa (noin 300 g raakana)
  • 2 prk (à 150 g) tonnikalaa öljyssä tai vedessä
  • 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • 2 1/2 dl valmista béarnaisekastiketta tai valkoviinikastiketta
  • 1 prk (250 g) mascarponea
  • 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
  • 1 rs (200 g) kirsikkatomaatteja
  • basilikaa

Valmistusohje

Tonnikalapastavuoka tehdään helposti näin:

1. Sekoita uunivuoassa kypsä pasta, tonnikala ja ruohosipuli.

2. Sekoita valmiskastike ja mascarpone tasaiseksi ja kaada vuokaan. Ripottele päälle parmesaaniraastetta ja pestyjä kirsikkatomaatteja. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Viimeistele tonnikalapastavuka tuoreella basilikalla.

Katso myös: Rakastetaanko teilläkin makaronilaatikkoa? Kokeile silloin myös näitä suussa sulavia pastavuokia

Katso myös Kotiliesi.fi: Pastavuoka maistuu koko perheelle – kokosimme parhaat uunipastareseptit, jotka pelastavat arjen!

X