Blogit

Turskaa tuoretomaattikastikkeessa

21.5.2014 Teksti: Pippurimylly

Sadepäivä = ruuanlaittopäivä. Toukoauringon porottaessa ja lämpöasteiden noustessa hellan ääressä oleminen on lähinnä ärsyttänyt, mutta tänään oli hyvä päivä lukittautua sisätiloihin ja tehdä kaikenlaisia rästihommia, joiden tekemiseen ei aurinkoisina päivinä raaski uhrata minuuttiakaan. Saatiinpa pöytään pitkästä aikaa ihan lämmintä ruokaakin!

Tämä muutamasta hassusta raaka-aineesta koostuva kalaruoka keksittiin muutama viikko sitten ihan vahingossa. Ajatuksena oli tehdä puolihuolimatonta pikaruokaa iltapalaksi: paistaa pestopastan kaveriksi kalaa ja vähän tomaatteja. Ihan varkain siitä tulikin yllätyshyvää, ja uusintaotos oli paikallaan ihan jo senkin vuoksi, että saisin kuvattua ruuan blogiin asti. Turska ei taida olla niiden kaikkein herkulllisimpien tai suosituimpien kalojen maineessa, mikä on sääli, koska mm. tässä kontekstissa se toimii suorastaan loistavasti.

Tässä samassa yhteydessä pääsen myös vihdoin mainostamaan erästä aivan nerokasta arjen helpottajaa nimeltään Lidlin tuorepesto! Kyseinen herkkupurkki maksaa noin euron, ja tämä Lidlin lahja maailmalle on entisestään laskenut motivaatiotani ryhtyä itse pestontekohommiin. Elämä vaan on niin liian lyhyt, varsinkin näin kevät- ja kesäaikaan!

kalaa tomaattikastikkeessa

(2 annosta)

200 g turskaa fileenä
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
300 g kirsikkatomaatteja
suolaa, mustapippuria, chilirouhetta
1 dl  tuoretta basilikaa

lisäksi
spagettia kahden hengen tarpeisiin
vihreää tuorepestoa

Hienonna sipulit ja valkosipuli. Halkaise kirsikkatomaatit. Suolaa ja pippuroi kalafileet ja paista ne pannulla oliiviöljyssä. Siirrä kalat syrjään odottamaan. Kuumenna loraus oliiviöljyä laakeassa kasarissa/kattilassa ja kuullota sipulit siinä. Lisää tomaatit pannulle, rouhaise päälle suolaa, pippuria ja chilirouhetta ja kääntele muutaman kerran. Anna hautua hiljalleen kannen alla noin 15-25 minuuttia, kunnes tomaatit ovat ”muhjuuntuneet” sopivasti. Lisää loppuvaiheessa kalafileet joukkoon. Sekoita varovasti joukkoon vielä silputtu basilika. Sekoita myös tuorepesto keitetyn spagetin joukkoon. Annostele spagetti lautasille ja nostele kalafileet ja tomaattikastiketta päälle.
 

Pippurimylly

Arkisto

Kommentit (2)

Sofia: ojdå, herkulliselta vaikuttaa tuokin – täydellistä kesäruokaa! 🙂

Sofia: ojdå, herkulliselta vaikuttaa tuokin – täydellistä kesäruokaa! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *