Blogit

Uunilohi ja fenkoli-porkkanalisuke

11.7.2013 Teksti: Pippurimylly

Pakko myöntää, että näin lomien kynnyksellä ajatukset siintävät jossain ihan muualla kuin arjen pyörittämisessä, ruuanlaitossa ja muissa perustoiminnoissa. Näin viikkoa ennen kesälomaa Mitä tänään syötäisiin -aatokset ovat vaihtuneet Missä olen viikon päästä tähän aikaan, Mitä pakkaan mukaan matkoille ja Monetko päiväunet per päivä on ihan ok kesälomalaiselle -tyyppisiin ajatuksiin.

Koska en siis näköjään tähän aikaan vuodesta jaksa keksiä tai tehdä mitään kauhean monimutkaista ja konstikasta ruokaa, tartun mieluummin pariin hyvään raaka-aineeseen ja koetan niistä keksiä jotain järjellistä ja nopeahkosti valmistuvaa syötävää. Tätä äärettömän yksinkertaista ja täysin tuulesta tempaistua fenkoli-porkkanalisuketta tein viime viikolla, ja toissapäivänä oli pakko ottaa uusintaotos. Siinä ei ole mitään ihmeellistä tai hienoa, mutta se oli hyvää ja valmistui rivakasti – ja sehän riittää minulle näin kesaikaan. 🙂

6 suurehkoa porkkanaa
2 fenkolia
1 purjo
voita ja oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
suolaa, pippuria ja yrttiseosta

Kuori ja paloittele porkkanat. Paloittele myös fenkolit ja purjo. Kuumenna padan pohjalla nokare voita ja reilu loraus oliiviöljyä.Sekoita hunaja joukkoon ja lisää sitten kaikki kasvikset. Kuumenna sekoittaen ja jätä sitten hautumaan kannen alle välillä sekoittaen noin 10 minuutiksi, tai kunnes kasvikset alkavat pehmetä. Heitä pari voinokaretta sekaan ja siirrä pata uuniin yhtä aikaa lohen kanssa. Kypsennä 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Uunilohen maustoin merisuolalla, pippurilla, sitruunan mehulla sekä tuoreella tillillä.

Pippurimylly

Arkisto

Kommentit (3)

Ruokasurffailija: heh, tämä on kyllä oivallinen, näpsäkkä ja nopsakka lisukeruoka! Hyvä että muutkin ovat keksineet fenkolin ja porkkanan nerouden 🙂

Olipa mukava löytää ”oma” resepti täältä.
Olen kokemuyksen kautta kekannut tuon helpon ja sopivan makuyhdistelman siikasileitten seuraksi. Pieni kahden hengen erä hautuu jukiennna pannullakin.

Ei voinut enempää tulla kirotusvihreitä 😉

Ruokasurffailija: heh, tämä on kyllä oivallinen, näpsäkkä ja nopsakka lisukeruoka! Hyvä että muutkin ovat keksineet fenkolin ja porkkanan nerouden 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *