Blogit

Vegesushi

18.5.2014 Teksti: Pippurimylly

Tekemisen täyteisen pariviikkoisen jälkeen oli ihana todeta eilen, että edessä oli täysin korkkaamaton viikonloppu vailla minkäänlaista huolen tai velvollisuuden häivääkään. Päätin mennä sinne, minne nenä näyttää, ja syödä ja ylipäätään tehdä sitä, mitä mieli halajaa. Ja sushiahan minun teki mieli!

vegesushi

Olen viime vuosina tottunut vähän liiankin hyvään ja helppoon. Vakkarisushipaikkani sijaitsee viiden minuutin kävelymatkan päässä, sen ovet ovat lähes aina auki ja sen ruuan laatu on niin tasaisen erinomaista, että kotisushikokkailut ovat jääneet ihan tyystin. Eilen oli kuitenkin niin mukavasti ylimääräistä aikaa käsissä, ettei ollut mitään syytä turvautua lähisushilan antimiin. Eipä siis muuta kuin pitkästä aikaa kädet sushiriisiin ja rullaushommiin mars!

Päivän setti ei tällä kertaa sisältänyt kalaa laisinkaan, vaan rullasin merileväarkkien sisään erinäisiä kasvimaan kavereita. Herkullisuuden ja mehevyyden nimissä jokaiseen makiin tuli myös joko ruohosipulilla maustettua tuorejuustoa tai sriracha-kastikkeella terästettyä majoneesia. Hyvää!

Sushiriisin valmistus

4 dl sushiriisiä
8 rkl riisietikkaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa

Huuhtele riisi vedellä kunnes vesi muuttuu kirkkaaksi. Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan. Älä sekoita riisiä missään vaiheessa tai avaa kantta usein, sillä kannen aukaiseminen keskeyttää riisin höyrystymisen. Lisää sokeri ja suola etikkaan ja sekoita hyvin.

Laita valmistamasi riisi laakealle astialle. Sekoita valmistamaasi sushietikkaa riisiin vähitellen koko ajan sekoittaen kunnes riisi on maustunut kauttaaltaan. Jäähdytä riisi huoneenlämpöiseksi.

Laita merileväarkki bambumatolle kiiltävä puoli alaspäin. Levitä riisiä ohuelti koko arkin päälle. Jätä alalaitaan riisitön vako, johon laitat täytteet. Rullaa makirulla bambumaton avulla napakalle rullalle. Leikkaa terävällä veitsellä päätypalat pois. Leikkaa rulla kahtia ja leikkaa kumpainenkin puoli vielä kolmeen osaan. Tarjoa soijakastikkeen, wasabin ja inkiväärin kanssa.

Täytteet (valitse 3-4 täytettä per rulla esim. seuraavista:)
keitetty parsa
avokado
kurkku
herneenverso
porkkana
lehtisalaatti
tuorejuusto

päälle
sriracha-majoneesia
tai
mustia seesaminsiemeniä


 

Pippurimylly

Arkisto