Blogit

Viismausteella maustettua tofua ja munakoisoa

13.8.2013 Teksti: Pippurimylly

Olen tässä parin päivän ajan tehnyt massiivista inventaarioiskua kotiin, ja sen voin kertoa, että jääkaapin ja kuivakaapin sisältö on ollut jokseenkin ärsyttävää pengottavaa! Tapanani kun on hamstrata, jemmata ja varastoida kaappien täytteeksi kaikenlaista aina siinä hyvässä uskossa, että ihan varmasti valmistan niistä jotain ihan lähiaikoina…. tai sitten suurin piirtein kaksi vuotta myöhemmin.

Jääkaapin perukoilta löytyi mm. kerran käytetty hoisinkastikepullo ja maustekaapista täysin avaamaton purkki kiinalaista viismaustetta. Onnekseni olin juuri laittanut korvan taakse Tastespotting-retkelläni reseptin, jossa pääsin hyödyntämään kumpaistakin.

Viismauste on kutkuttava sekoitus tähtianista, fenkolinsiemeniä, kanelia, sichuaninpippuria ja neilikkaa, ja minua harmittaa suuresti, ettei tuo mauste ollut päässyt keittiössäni vielä tositoimiin. Ruuasta tuli oikein hyvää, joskin turhan suolaista (mikä puolestaan saattaa johtua siitä, että maustoin tofut etukäteen soijakastikkeella – älkää tehkö niin. Tässä reseptissä tofu on viisainta lykätä ruokaan ihan vaan omana valjuna itsenään).

(3 annosta)

1 munakoiso
2 valkosipulinkynttä
2 kevätsipulia
300 g tofua

4 rkl soijakastiketta
2 rkl hoisinkastiketta
1 rkl maissitärkkelystä
1,5 dl vettä tai lientä
1-2 rkl tulista kastiketta, esim. chili-valkosipulikastiketta
1 tl riisietikkaa
1/8 tl viismaustetta

Paloittele munakoiso ja tofu. Hienonna valkosipulinkynnet ja kevätsipuli. Kuumenna öljy pannulla ja freesaa munakoisopaloja siinä. Kun munakoiso alkaa olla noin puoliksi kypsää, siirrä se pannun reunoille. Lisää pannun keskiosaan lisää öljyä ja freesaa valkosipulit ja kevätsipulit siinä.

Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja yhdistä sitten kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Kaada kastike pannulle, hämmennä ja lisää vettä tarpeen mukaan. Anna porista viitisen minuuttia ja lisää sitten tofu. Sekoita varovasti ja anna muhia vielä muutama minuutti. Viimeistele silputulla kevätsipulilla ja tarjoa riisin kanssa.

Pippurimylly

Arkisto