Yleinen 17.2.2016

Avokado-kvinoasushit

Teksti: Pippurimylly

Kun on yhtenä päivänä tehtaillut blinejä, toisena sushia ja kolmantena keittänyt aivan liian ison satsin kvinoaa, jääkaapista löytää yhtä-äkkiä kaikenlaista sekalaisen seurakunnan edustajaa. Tällä kertaa siis mm. merileväarkkeja, avokadoa, merileväkaviaaria – ja se saavillinen keitettyä kvinoaa. Raaka-aineet eivät kuitenkaan olleet lainkaan ristiriidassa toistensa kanssa, joten eräänlaisia makirulliahan niistä lopulta syntyi!

Minä ja merileväkaviaari löysimme toisemme tässä taannoin laivan buffetissa. En ollut aiemmin noteerannut tätä tuotetta kaupassa mitenkään, mutta ihan lähikaupan kalatuotehyllyltähän sitä sitten löytyi. Purnukka kustantaa muutaman euron, ja se säilyy jääkaapissa kuukauden päivät.

Kvinoaan tehty sushi on terveellisempi ja ravinteikkaampi vaihtoehto valkoiselle riisille, mikäli sellaista kaipaa. Itse olen aina nauttinut sushini täysin puhtaalla omallatunnolla sellaisena kuin se on meille luotu, herkullisessa höttöriisimuodossaan, mutta tulipahan kokeiltua tällaistakin vaihtoehtoa. Rakenteeltaan ja maultaan tämä ei tietenkään yllä oikean sushin tasolle, mutta toimi ja maistui silti oikein hyvin sunnuntain light lunchina. kvinoasushi2

 

  • keitettyä kvinoaa
  • merileväarkkeja
  • avokadoa
  • kurkkua
  • tuoretta babypinaattia
  • merileväkaviaaria
  • srirachmajoneesia
  • wasabia
  • soijakastiketta

Laita merilevälevy bambumaton päälle kiiltävä puoli alaspäin. Levitä kvinoaa ohuelti merilevälevyn päälle, mutta jätä toiseen reunaan parin sentin tyhjän alue. Levitä kvinoa-alueen keskelle viiva wasabia ja levitä sen päälle koko matkalle viipaloitua avokadoa ja kurkkua sekä pinaattia, merileväkaviaaria ja majoneesia, johon on sekoitettu sriracha-kastiketta.. Rullaa rulla tiukasti rullalle bambumaton avulla. Kun rulla on valmis, leikkaa terävällä veitsellä rullan molemmista päistä hieman. Leikkaa rulla kahtia ja leikkaa kumpainenkin puoli vielä kolmeen osaan. Nauti soijakastikkeen kera.

Pippurimylly