Yleinen

Bataatti-nyhtökaurapata ja lehtikaaliriisi

5.9.2016 Teksti: Pippurimylly

Hetken aikaa ehdin jo luulla, että koko nyhtökaura on pelkkä urbaani legenda. Kaikki siitä puhuvat, mutta mistään sitä ei koskaan löydy. Monta viikkoa ehdin tampata ruokakauppojen hyllyvälejä eestaas ilman minkäänlaista näköhavaintoa tämän hetken eittämättä kuumimmasta ruokatrendistä. Näköjään tähän asiaan pätee sama sääntö kuin moneen muuhunkin asiaan elämässä: heti kun sitä lakkaa aktiivisesti etsimästä, se osuukin kohdalle. Näin kävi viikonloppuna minulle, kun olin aivan muilla asioilla kauppahallissa – ja kas, kaunis rivi nyhtökauraa olikin järjestäytynyt reitilleni. Pieni irvistys markettihintaa lähes tuplasti suolaisemmalle hinnalle ja äkkiä rasian kanssa kotiin, ennen kuin sekin vietäisiin käsistä.

No, totta puhuen olin toki päässyt nyhtökauran makuun jo ravintolayhteydessä, mutta ensimmäistä kotikokkailua joutui vartomaan hetken. Kuten kaikki varmaan tässä vaiheessa jo tietävät, nyhtökaura on poikkeuksellisen proteiinipitoinen, ekologinen ja täysin kasviperäinen vaihtoehto lihalle, ja vieläpä tosi maukas sellainen. Tykkään älyttömästi, ja ihan älyttömästi tykkäsin myös tästä tagine-henkisestä padasta jonka ensimmäisestä ostamastani nyhtiksestä pyöräytin!

nyhtispata2

nyhtispata5

Bataatti-nyhtökaurapata

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni chili
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • 1 pienehkö bataatti
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 tlk kokonaisia kuorittuja tomaatteja
  • noin 3 dl kasvislientä
  • 1 tl harissatahnaa
  • 250 g nyhtökauraa (tomaatti-savupaprika-persilja-maustettu)
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta korianteria

Silppua sipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Kuutioi bataatti ja kesäkurpitsa. Kuumenna loraus öljyä padan pohjalla ja kuullota sipulit ja chilit siinä. Lisää mausteet ja paista käännellen parin minuutin ajan. Lisää pataan bataatit, kesäkurpitsat, tölkkitomaatit ja kasviliemi. Anna porista hiljalleen liedellä puolisen tuntia, lisää tarpeen mukaan kasvislientä. Mausta harissatahnalla, suolalla, pippurilla ja tuoreella korianterilla. Lisää loppuvaiheessa nyhtökaura.

Kurkuma-lehtikaaliriisi

  • 3 dl riisiä
  • 7 dl kana- tai kasvislientä
  • 100 g lehtikaalia
  • 1 rkl kurkumaa
  • loraus sitruunamehua
  • chilirouhetta

Keitä riisi kypsäksi kasvis- tai kanaliemessä. Hienonna lehtikaali. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja kuullota lehtikaalit siinä. Lisää keitetyt riisit pannulle ja hämmennä. Mausta sitruunamehulla, kurkumalla ja chilirouheella ja tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla.

Pippurimylly

Kommentit (2)

Sponsori olis tietty kauhean kiva, mutta kyllä ainakin tämä ruokabloggari maksaa kaiken ostamansa ruuan ihan itse omasta pussistaan. Reseptejä olisi vähän vaikea kirjoittaa ilman että mainitsee niissä käytettäviä raaka-aineita/tuotteita, joten ihan ilmaiseksi lähti tämäkin ”mainos” – huoli pois, Ilari. 🙂

Huomaa kyllä kuka ruokabloggarien viulut maksaa, yhdessä blogissa ”ruokaraetta”, toisessa ”ateriajyviä” ja tässä ah niin trendikästä nyhtökauraa oikein saatteella ”maksoi mitä maksoi NIIN PAKKO OLI SAADA!!”
No, ei siinä, ostettu mainos on paras mainos.

Sponsori olis tietty kauhean kiva, mutta kyllä ainakin tämä ruokabloggari maksaa kaiken ostamansa ruuan ihan itse omasta pussistaan. Reseptejä olisi vähän vaikea kirjoittaa ilman että mainitsee niissä käytettäviä raaka-aineita/tuotteita, joten ihan ilmaiseksi lähti tämäkin ”mainos” – huoli pois, Ilari. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *