Yleinen

Blinit

2.3.2016 Teksti: Pippurimylly

Talven selkä alkaa pikkuhiljaa taittua, mutta vielä ehtii nautiskella sydäntalven ykkösherkulla – blineillä. Bliniherkuttelu ei toki ole vuodenajasta kiinni, mutta parhaiten nämä tuhdit lettuset maistuvat nimenomaan pakkaskuukausina. Blinikausi on ravintoloissa kuumimmillaan tammi-helmikuussa, joissakin syöttölöissä bliniviikot jatkuvat vielä reippaasti maaliskuun puolelle.

Blinien perusresepti löytyy blogistani entuudestaan esimerkiksi täältä.

Täytteiden kanssa rajana on lähinnä taivas: kokeile perinteisen mädin, punasipulin ja smetanan lisäksi myös esimerkiksi kylmäsavulohta, merileväkaviaaria, katkarapuja, avokadoa, paistettuja herkkusieniä, aurinkokuivattuja tomaatteja, pinaattia, suolakurkkua… Mitä näitä nyt on. Paista niin monta pannullista kuin napa vetää ja nauti. blinit2

Seuraavana aamuna kaikesta ylijäämäkamasta saa tietenkin koottua astetta päheämmät aamiaisleivät. Varsinkin, jos alla on saaristolaisleipää ja piparjuurituorejuustoa.

lohileivät

Pippurimylly