Yleinen

Broileri-salaattiwrapit

21.2.2016 Teksti: Pippurimylly

Ankea sää, sunnuntaimöhmelö sekä yleinen mukavuudenhalu ajoivat tänään lukittautumaan kotioloihin sen sijaan, että olisi vaikkapa lähtenyt katsastamaan Ravintolapäivän tarjonnan. Sitä paitsi minulla oli hirvittävä pilkkomisen, paistamisen ja kapustoimisen tarve! Viikolla kun ei pahemmin ehtinyt hellan äärellä heilua.

Kotikokkailu osoittautuikin hyväksi ratkaisuksi, sillä sunnuntailounaaksi valmistui supernäppäriä broileri-salaattikääröjä pienellä aasialaisella twistillä. Inspiraation lähteenä toimi tämä resepti. Kevyttäa, nopeaa, herkullista ja hauskaakin sormisyötävää! Pääruoka-annoksia tuli tällä määrällä kaksi, alkuruuaksi tästä riittänee noin neljälle.

broileriwrapit

  • 400 g kananpojan tai kalkkunan jauhelihaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 pienehkö chili
  • 1 tl inkiväärijauhetta
  • 1 iso porkkana
  • 3 kevätsipulia
  • ½ prk vesikastanjoita
  • 3 rkl hoisin-kastiketta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl (tai maun mukaan) chilikastiketta, esim. srirachaa
  • 2 dl rouhittuja maapähkinöitä
  • 200 g romaine- tai crestasalaattia

Hienonna valkosipulinkynsi ja chili. Raasta porkkana, pilko kevätsipuli ja vesikastanjat. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja ruskista kanan- tai kalkkunanjauheliha siinä. Lisää valkosipuli, chili ja inkivääri ja paista käännellen vielä parin minuutin ajan. Lisää joukkoon joukkoon porkkanaraaste sekä silputut kevätsipulit ja vesikastanjat. Mausta hoisinilla, soijalla ja riisiviinietikalla. Hämmennä ja anna hautua hetki. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan chilikastiketta ja esim. soijaa ja mustapippuria. Sekoita lopuksi rouhitut maapähkinät joukkoon. Irrota romaine- tai crestasalaatista lehdet ja lusikoille niille broileri-kasvitäytettä. Taita nyyteiksi ja syö sormin.

broileriwrapit2

Pippurimylly