Yleinen

Feta-avokadopasta

24.2.2016 Teksti: Pippurimylly

Avokadopasta on yksi arjen luottoruuistani. Siis kyllä, se avokadopasta josta kohkattiin muutama vuosi sitten sellaisella volyymillä, että hyvä että lähikauppa edes pystyi vastaamaan äkilliseen avokado- ja limekysyntään. Avokadopasta tarjoaa yksinkertaisen ja pomminvarman ratkaisun silloin, kun jotakin vatsantäytettä pitäisi saada nopeasti, mutta kuitenkaan mausta tinkimättä.

Toki tätä hittiherkkua on pitänyt varioida aika ajoin, jottei vallan kyllästymään pääsisi. Sekaan uppoaa milloin katkarapuja, milloin kylmäsavulohta ja milloin ilmakuivattua kinkkua. Spagetti on minulla usein gluteenitonta varianttia, ja kaiken maailman vihreitä asioita pyrin terveellisyyden nimissä ymppäämään mukaan mahdollisimman paljon: lehtikaalia, pinaattia, ja mitä vain yrttejä käsillä sattuu olemaan.

Tässä versiossa oli hienoisia Välimeri-viboja – babypinaattia, rucolaa, fetaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja pinjansiemeniä. Hyvää oli tämäkin! feta-avokadopasta

 

  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • 1 chili (tai maun mukaan)
  • 1 limetti
  • 2 kypsää avokadoa
  • suolaa, mustapippuria
  • loraus oliiviöljyä
  • kourallinen tuoretta babypinaattia
  • kourallinen rucolaa
  • 5 aurinkokuivattua tomaattia
  • 150 g feta- tai vuohenjuustoa
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
  • 30 g (1 dl) raastettua parmesaania
  • 400-500 g spagettia

Pilko valkosipuli ja chili hienoiksi ja laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutio avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna pinaatti ja rucola ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, pinaatti, rucola, pecorino- ja parmesaaniraaste, fetajuustokuutiot, silputut aurinkokuivatut tomaatit sekä paahdetut pinjansiement. Sekoita ja maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.

Keitä spagetti al dente: noin 80 % pussissa mainitusta keittoajasta riittää. Keitä spagetti hyvin suolatussa vedessä: pastaveden tulee olla niin hyvin suolattua, että se maistuu merivedelle. Ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä. Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan ja pyörittele spagetti kastikkeen joukkoon. Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.

Pippurimylly

Arkisto

Lue seuraavaksi