Yleinen 14.7.2016

Feta-linssikeitto

Teksti: Pippurimylly

Linssikeitto, tuo arkikokkailun kivijalka. Kuinkahan monet kymmenet linssisopat sitä onkaan ehtinyt vuosien varrella keitellä?

Kerta kiellon päälle, eli sadeillan ratoksi valmistui eräänä iltana tälläkin viikolla linssisoppaa. Tällä kertaa hienoisilla Kreikka-viboilla eli paahdetuilla paprikoilla, sitruunalla ja fetalla ryyditettynä.

fetalinssikeitto

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 chili
  • 3 porkkanaa
  • oreganoa, mustapippuria
  • 2 tomaattia
  • 3 paahdettua paprikaa
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 1 litra kasvislientä
  • ½ sitruuna
  • fetajuustoa

Silppua sipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Pilko porkkanat, tomaatit ja paahdetut paprikat. Kuumenna loraus öljyä kattilan pohjalla ja freesaa sipulit, valkosipulit ja porkkanat siinä. Lisää oregano ja mustapippuri. Lisää sitten linssit ja tomaatit ja kaada kasvisliemi päälle. Anna kiehua kunnes linssit ovat kypsiä. Ota kattila pois liedeltä ja surauta sauvasekoittimella sileäksi. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja raastettu kuori. Mausta tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla. Murustele annosten päälle fetajuustoa.

Pippurimylly