Yleinen

Hoisin-kanalla ja kurkku-pinaattisalaatilla täytetyt tortillat

26.4.2016 Teksti: Pippurimylly

Tortillat pelastavat meikäläisen aina tämän tästä pienestä ruuanlaittopinteestä. Kun nälkäkiukku uhkaa eikä aikaa kokkailulle liikenisi, on varminta marssia suorinta tietä kaupan tortillahyllylle. Sieltä löytyy nopein ja idioottivarmin helpotus nälän taittamiseen ja kiireisen päivän pelastamiseen!

Näiden lievästi Aasia-henkisten minitortillojen tekemisestä on jo aikaa, mutta ajankohtaisia ne ovat aina. Jos vanhat tutut tortillatäytteet kyllästyttävät, mausta broileri hoisinkastikkeella ja hae uudenlaista raikkautta rehuosastoon tuorekurkusta ja babypinaatista. Porskuttavat yllättävänkin hyvin tortillaletun välissä!

kanataco

  • 2 grillattua broilerinkoipea
  • 3 rkl hoisin-kastiketta
  • liraus vettä
  • noin 10 cm pätkä kurkkua
  • iso kourallinen tuoretta babypinaattia
  • 2 kevätsipulia
  • tuoretta korianteria
  • 1 rkl soijakastiketta
  • seesaminsiemeniä

Poista broilerinkoivista nahka ja paloittele. Sekoita hoisinkastikkeen joukkoon tiraus vettä. Kuumenna ja sekoita broilerisuikaleet ja hoisinseos nopeasti pannulla keskenään. Leikkaa kurkusta juustohöylällä suikaleita. Sekoita kurkkuviipaleet revityn pinaatin, silputun kevätsipulin ja korianterin sekä soijakastikkeen kanssa keskenään. Lämmitä tortillaletut ja asettele niille broileria ja kurkku-pinaattiseosta. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Pippurimylly