Yleinen 14.12.2016

Igorin kana

Teksti: Pippurimylly

Pari vuotta sitten Peggyn pienessä punaisessa keittiössä valmistui helppoa ja herkullista kanaa Igorin tapaan. Someilmiö oli syntynyt:  resepti levisi verkosta kotikeittiöihin kuin avokadopasta konsanaan.

Igorin kanaa valmistui meidänkin keittiössä trendin ollessa kuumimmillaan. Herkkua oli, mutta resepti jäi siltikin nopeasti unholaan. Nyt se pulpahti jostain mielen sopukoista pintaan, kun suunnittelin itsenäisyyspäivän menuuta. Igorin kana sopi jotenkin tunnelmaan – tässä ruuassa on toisaalta jotakin juhlallista, vaikka se valmistuukin tavallisista perusaineksista. Tomaattisessa smetanakastikkeessa pehmeäksi haudutettu kana sulaa suuhun, ja kokonaisuutta terävöittävät maustekurkku ja makea paprika.

Igorin kanaigorinkana7

Kanaa Igorin tapaan
(6 annosta)

800 g broilerin fileetä
1 punainen paprika suikaloituna
1 keltainen paprika suikaloituna
2 isoa sipulia kuutioituna
3 valkosipulin kynttä pilkottuna
70 g tomaattipyrettä
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
2 dl kanalientä
350 g smetanaa
1 kuutioitu maustekurkku (ripottele juuri ennen uuniin menoa)
kourallinen persiljaa revittynä puolet ennen uuniin laittoa ja loput koristeeksi
mustapippuria myllystä

Kuullota pannussa paprikat ja sipulit. Lisää joukkoon tomaattipyre, suola, sokeri, pippuri, persilja ja kanaliemi. Lisää smetana joukkoon ja sekoita. Anna kastikkeen saostua muutama minuutti. Paista broilerinfileet nopeasti kuumalla pannulla, niin että saa kauniin värin.
Asettele fileet vuokaan ja kaada kastike fileiden päälle, niin että ne peittyvät. Ripottele maustekurkku sekä persilja ja laita uuniin 175 asteeseen, noin 30 minuutiksi. Tarjoile riisin, pastan tai perunoiden kera.

Pippurimylly