Yleinen

Jokirapucarbonara

17.5.2017 Teksti: Pippurimylly

Pasta carbonara on äärettömän hyvää, helppoa ja nopeaa arkiruokaa. Senpä vuoksi tämä iätön pastaklassikko sopi kuin nenä päähän tähän tavalliseen, laiskaan keskiviikkoon!

Koska en itse ole suuri pekonin ystävä, valmistin carbonaran tällä kertaa jokiravunpyrstöistä. Tämä ruoka valmistuu kutakuinkin siinä ajassa kun pasta kypsyy, eli tuorepastan ollessa kyseessä alta aikayksikön. Paljoa tämän enempää ei voi ruuanlaitosta enää lintsata!

jokirapupasta

  • 250 g tuorepastaa
  • 1 prk (320 g /170 g) jokiravunpyrstöjä
  • 2 dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl raastettua parmesania
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • suolaa ja pippuria
  • 2 kevätsipulia tai vastaava määrä ruohosipulia

Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ravunpyrstöt. Sekoita kerma, munat ja parmesaani keskenään kulhossa, mausta suolalla ja pippurilla. Valuta pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Kaada päälle kerma-parmesaaniseos, silputut kevätsipulit sekä jokiravunpyrstöt. Sekoita ja kuumenna nopeasti. Tarkista maku, lisää mausteita tarpeen mukaan. Tarjoile halutessasi raastetun parmesanin ja rucolan kanssa.

jokirapupasta

Pippurimylly

Arkisto