Yleinen 24.5.2016

Katkarapu-riisinuudelisalaatti

Teksti: Pippurimylly

Arkikokkaus nojaa meikäläisellä hyvin pitkälti muutaman periaatteen varaan. Ruuan pitää ensinnäkin olla nopeahkosti valmistuvaa, koska rajallinen aika. Lisäksi sen oltava simppeliä, koska väsyneet aivot. Kolmanneksi arkiruuan on oltava kohtuullisen terveellistä eli kasvispitoista ja kevyttä – herkuttelun vuoro on sitten viikonloppuna. Toisaalta ruuan mausta en näistä periaatteista huolimatta halua tinkiä, sillä vaikka kuinka pitkälle työpäivä venyisi ja vaikka miten laiskottaisi, on ruokailuhetki silti yksi päivän kohokohdista, ja siksipä minä syön mieluiten aina hyvää ruokaa.

Viime aikoina olenkin kyhännyt tiuhaan tahtiin Aasia-henkisiä salaatteja. Esimerkiksi nämä riisinuudelipohjaiset viritelmät ovat aina ihan supermaukkaita ja -freesejä, ja sekaan saa tietty upotettua jos jonkin sortin rehua. Jotain proteiinipitoista vielä huolehtimaan täyttävyydestä, niin siinähän se täydellinen iltasyötävä onkin!

katkissalaatti

  • 3 levyä riisinuudeleita
  • 1 pussi (180 g) katkarapuja
  • 2 dl soijapapuja
  • 1 iso porkkana
  • 10 cm pätkä kurkkua
  • ½ ruukku korianteria
  • ½ ruukku minttua
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl kalakastiketta
  • ½ lime
  • 1 tl sokeria
  • 1 pieni chili

Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata katkaravut ja soijapavut. Raasta ja suikaloi porkkana. Viipaloi myös kurkku ja silppua korianteri ja minttu. Sekoita soija- ja kalakastike, limen mehu, silputtu chili ja korianteri keskenään. Yhdistä nuudelit, kasvikset, katkaravut, soijapavut ja yrtit kulhossa. Sekoita joukkoon kastike ja tarkista maku. Lisää tarpeen mukaan esim. soija- tai chilikastiketta.

Pippurimylly