Reseptit

Kesäkurpitsapihvit

Tarjoa kesäkurpitsapihvit perunasoseen ja tomaatti-sipulisalaatin kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Otavamedia

Mehevät kesäkurpitsapihvit maistuvat koko perheelle ja valmistuvat puolessa tunnissa.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2-3 kesäkurpitsaa
  • 1-2 kypsää perunaa
  • 1-2 sipulia varsineen
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 munaa
  • 1 nippu hienonnettua tuoretta persiljaa
  • 1/4 tl mineraalisuolaa
  • 1/4 tl jauhettua mustapippuria
  • öljyä

Valmistusohje

Kesäkurpitsapihvit valmistuvat näin helposti:

Raasta kesäkurpitsat ja kuorittu peruna. Hienonna sipulit. Sekoita kaikki aineet keskenään öljyä lukuun ottamatta.

Tee taikinasta kostutetuin tai öljytyin käsin pieniä, pyöreitä pihvejä ja paista ne öljyssä ohukaispannussa tai levitä ne leivinpaperin päälle pellille. Sipaise pinnalle öljyä ja kypsennä 225 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia. Käännä pihvit kypsentämisen puolivälissä.

Tarjoa kesäkurpitsapihvit perunasoseen ja tomaatti-sipulisalaatin kanssa.

Saatat pitää myös kesäkurpitsa-kvinoapihveistä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsa – kaikki parhaat kesäkurpitsareseptit ruoanlaittoon, leivontaan ja säilöntään

X