Yleinen

Kvinoa-broilerivuoka

10.1.2016 Teksti: Pippurimylly

Follow my blog with Bloglovin

Pakkaslukemat ovat saaneet minut luomaan kaihoisia katseita uunivuokien suuntaan. Nyt jos koskaan maistuvat uunin syövereissä haudutetut ja muhitetut mukavuusruuat – varsinkin, kun kaupan päälle saa lisälämpöä pirttiin ja rappukäytävään leijailevan ruuantuoksun suloisen kutsuhuudon!

Lauantaina uunivuokaan upotettiin tomaattista kvinoaa, cajun-maustettua kanaa ja paprikaa, ja homma kuorrutettiin ekstrapläjäyksellä juustoa ja viimeisteltiin avokadolla ja korianterilla. Lievästi Väli-Amerikan suuntaan kallistuva paistos oli just sitä mitä mielessäni tilasinkin: lämmittävää, lohtuisaa ja niin maukasta, ettei santsikierrokselta yksinkertaisesti voinut välttyä. Jopa puoliso, joka ei normaalisti kvinoasta pidä, kehräsi tyytyväisenä tämän murkinan äärellä.

kanakvinoa2
( 4 annosta)

3 dl kvinoaa
6 dl kasvislientä
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
1 valkosipulinkynsi
suolaa, hunajaa, pippuria, chiliä
1 sipuli
1 vihreä paprika
300 g broilerin fileesuikaleita
2 tl cajunmaustetta
1 pallo (125 g) mozzarellaa
1,5 dl raastettua cheddaria
1 pieni avokado
tuoretta korianteria
kevätsipulia
(jalapenoa)

Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Kumoa tomaattimurska erilliseen kattilaan ja anna kiehahtaa. Mausta silputulla valkosipulinkynnellä, chilillä, suolalla ja hunajalla ja anna porista hiljalleen parikymmentä minuuttia.

Sillä aikaa kun kvinoa kypsyy ja tomaattikastike hautuu, kuumenna loraus öljyä pannulla. Paista broilerisuikaleet siinä ja mausta cajunmausteella. Lisää myös silputtu sipuli ja paprika ja kuullota, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja broileri kypsää.Sekoita tomaattikastike kypsän kvinoan joukkoon. Öljyä uunivuoka ja kaada kvinoa ja broileri-paprikaseos siihen. Sekoita keskenään. Laita päälle siivutettua mozzarellaa ja raastettua cheddaria ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes juusto kuplii ja on ruskettunut. Ota vuoka uunista ja ripottele päälle pilkottua avokadoa, silputtua korianteria ja kevätsipulia ja halutessasi viipaloitua jalapenoa.

Pippurimylly

Arkisto