Yleinen

Lämpimät parsaleivät

2.6.2017 Teksti: Pippurimylly

Lämpimät voileivät ovat nostalgiaa tihkuva kasariherkku, joka värittää lähes jokaisen lapsuutensa 80-90-luvulla eläneen ruokamuistoja. Omissa muistikuvissani yhdistyvät lauantai-illan sauna sekä juustolla, kinkulla ja tomaatilla vuoratut ranskanleipä- tai paahtoleipäviipaleet. Mitä hötömpi sitä parempi!

Retrolämppärit ovat edelleen herkkua ihan sillä vanhalla tutulla reseptillä valmistettuna, mutta pientä päivitystä niihin on välillä kiva tehdä. Ei mitään radikaalia toki kuitenkaan, kunhan nyt vaihdoin leivän rouheisempaan ja rouskuvampaan maalaisleipään ja päälle lätkäisin sesongin suosikkiani eli parsaa. Hyvää myös näin!

lämpimät parsaleivät

  • 250 g vihreää parsaa
  • 2 kananmunaa
  • 150 g raastettua goudaa
  • 2 kevätsipulia
  • 2 tl dijonsinappia
  • suolaa, pippuria
  • maalaisleipää
  • kalkkunaleikettä

Napsaise parsojen puumaiset tyviosat pois. Leikkaa parsat sopivan mittaisiksi. Paksuimmat yksilöt voi leikata myös pituussuunnassa kahtia. Viipaloi leipä ja sipaise leipäviipaleille hieman rasvaa. Asettele niiden päälle kalkkunaleikkeet sekä parsat. Vatkaa munat kulhossa ja lisää joukkoon juustoraaste, silputtu kevätsipuli ja dijonsinappi. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä juustoseos leipien päälle. Paista leipiä uunipellillä leivinpaperin päällä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

lämpimät parsaleivät

Pippurimylly