Blogit

Linssi-kikhernekeitto

9.12.2015 Teksti: Pippurimylly

Uusi viikko teki mieli polkaista käyntiin jollakin takuuvarmalla, lämmittävällä ja tutulla perusruualla. Linssikeitto on vähän sellainen tapaus. Olen ehtinyt elämäni aikana keitellä varmasti kymmenet linssikeitot, mutta en koskaan kahta samanlaista.

Tämänkertainen tuotos rakentui hyvin pitkälti jää- ja kuivakaapin sisällön mukaan. Talvikeitto pitää totta kai aina höystää tujakoilla mausteilla: valkosipulilla, chilillä, sitruunalla ja korianterilla. Oikeastaan kaikki muu sisältö on toissijaista. Tästä tulikin eri maukas maanantaikeitto, joka sopii kuin nakutettu tähän pimeään joulukuuhun.

Linssikeitto
2 tl juustokuminan siemeniä
2 tl chilihiutaleita
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 lehtisellerin vartta
2 porkkanaa
400 g kuorittuja kokonaisia tölkkitomaatteja
7 dl kasvislientä
2 dl punaisia linssejä
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria
1 tlk kikherneitä
1/2 sitruunan mehu ja kuoriraaste
tuoretta korianteria ja chiliä

Pilko valkosipuli, sipuli, lehtiselleri ja porkkanat. Kuumenna kattilan pohjalla loraus öljyä ja kääntele juustokuminan siemeniä ja chilihiutaleita siinä nopeasti. Lisää silputtu valkosipuli ja sipuli ja kuullota hetki. Lisää myös sellerit ja porkkanat, kääntele muutaman kerran ja kaada sitten kattilaan tölkkitomaatit ja kasvisliemi. Anna kiehahtaa ja lisää linssit. Keitä, kunnes linssit alkavat olla kypsiä. Lisää tarpeen mukaan vähän vettä. Mausta keitto paprikajauheella, pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lisää kikherneet joukkoon. Viimeistele keitto puristamalla joukkoon puolikkaan sitruunan mehu sekä sen kuoriraaste. Tarkista maku. Jaa keitto annoslautasille ja ripottele päälle silputtua korianteria ja chiliä.

Pippurimylly

Arkisto

Lue seuraavaksi