Yleinen

Paneroitua kuhaa ja kantarellikastiketta

31.7.2016 Teksti: Pippurimylly

Hei vaan hei! Niin se vain kesäloma huristeli ohi ilman että tein yhtä ainutta ruokaa kotona. Loma vei ravintoloihin, vieraisiin pöytiin, äidin padoille, mökkigrillin ääreen, piknikeille, takeaway-paikkoihin, kaikkialle muualle paitsi kotohellan luo. Tänään tuli palauteltua ruuanlaitoin alkeita mieleen – simppelin ja kesäisen ruuan merkeissä tietenkin.

Kuhafile sai kuorrutuksen panko-jauhoista ja parmesanista ja kylkeensä kesän ties kuinka monennet kantarellikastikkeet ja uudet potut. Nautitaan kesän mauista vielä kun voidaan!

parmesankuha

Paneroitu kuha

  • 300 g kuhaa fileenä
  • 1 kananmuna
  • 0,5 dl panko-jauhoja
  • 0,5 dl raastettua parmesania
  • suolaa ja pippuria
  • tarjoiluun sitruuna tai limeä

Riko kananmuna laakealla lautaselle ja riko sen rakenne haarukalle. Yhdsitä toisella lautasella jauhot, raastettu parmesan, suola ja pippuri ja sekoita. Kierritä kuhafileet ensin kananmunassa ja sitten jauho-parmesanseoksessa. Kuumenna reilu nokare voita pannulla ja paista kaloja siinä pari-kolme minuuttia per puoli, riippuen fileiden paksuudesta.

Kantarellikastike

  • 1/2 l kantarelleja
  • 2 siivua pekonia
  • 1 sipuli
  • 2 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria

Paloittele sienet, sipuli ja pekoni. Kuumenna nokare öljyä pannulla ja freesaa sipulit ja sienet siinä, kunnes sienistä irtoava neste haihtuu. Lisää pekoni ja paista hetki. Lisää pannulle kerma ja anna kiehahtaa vähän kasaan. Mausta tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla.

Pippurimylly