Yleinen 6.7.2016

Pinaatti-ricottalasagne

Teksti: Pippurimylly

Huhhei! Kun työrintamalla piisaa kiirettä, on todellinen onni että kotona ruokahuolto toimii ja joka ilta saa astua valmiiseen pöytään. Tähän voisi melkein tottua!

Seuraava lasagneresepti on siitä näpsäkkä, että siitä uupuu lasagnenteon rasittavin osuus eli valkokastikkeen keittely. Ilmankin sitä pärjää vallan erinomaisesti, kuten on nyt monasti testattu ja todeksi todettu. Tuorelasagnelevyt ovat yllättävänkin helppoja käsitellä, vaikken maun puolesta varsinaista eroa kuivatuotteeseen huomaakaan.

dav

  • 300 g pakastepinaattia
  • 250 g ricottajuustoa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 tlk manzano-tomaatteja
  • 1 Scotch Bonnet -chili
  • suolaa, pippuria, oreganoa
  • tuorelasagnelevyjä
  • 125 g mozzarella
  • 75 g raastettua parmesania
  • tuoretta basilikaa

Sulata pinaatti, valuta ja sekoita se ricotan kanssa keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne pannulla öljyssä. Kaada joukkoon tomaatit ja pieni niitä hieman lastan avulla. Mausta silputulla chilillä, oreganolla, suolalla ja pippurilla. Anna porista hiljalleen miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia.

Laita öljytyn vuoan pohjalle ensin tomaattikastiketta, sitten lasagnelevyjä, sitten pinaatti-ricottaseosta ja sitten taas tomaattikastiketta. Jatka näin, kunnes ainekset on käytetty loppuun. Jätä päällimmäiseksi lasagnelevy, jonka päälle kaadat loput tomaattikastikkeesta. Levitä päälle siivutettua mozzarellaa ja raastettua parmesania. Paista 175-asteisessa uunissa puolisen tuntia, kunnes juusto on ruskistunut hieman ja kuplii mukavasti. Riivi päälle tuoretta basilikaa

Pippurimylly