Yleinen 31.10.2017

Porkkana-halloumipihvit

Teksti: Pippurimylly

Sain ystävältäni kutkuttavan herkulliselta kuulostavan reseptivinkin: halloumi-porkkanapihvit!

Nämä helpot ja maukkaat kasvispihvit muotoutuvat periaatteessa vain muutamasta hassusta raaka-aineesta: raastetusta porkkanasta ja halloumista, munista, korppujauhoista ja mausteista. Itse muokkasin reseptin makumaailmaa hieman terävämmäksi lisäämällä pihvimassaan myös chiliä, inkivääriä ja korianteria. Pihvit voi tarjota esimerkiksi couscousin ja jogurttikastikkeen kera tai vaikkapa hampurilaisen välissä – molemmat olen testannut ja toimiviksi todennut. Olen täysin valmis julistamaan nämä tapaukset herkullisimmiksi kasvispihveiksi ikinä!

halloumi-porkkanapihvit

(8 pihviä)

  • 3 isoa porkkanaa
  • 1 pkt halloumijuustoa
  • 1 pieni chili
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 pieni pala tuoretta inkivääriä
  • kourallinen tuoretta korianteria
  • 2 kananmunaa
  • ¾ dl korppujauhoja
  • mustapippuria

Kuori porkkanat. Raasta porkkanat ja halloumi karkeaksi raasteeksi. Hienonna chili, valkosipulinkynsi, inkivääri ja korianteri. Laita ainekset kulhoon. Riko joukkoon kaksi kananmunaa ja lisää myös korppujahot ja muutama rouhaisu mustapippuria myllystä. Sekoita hyvin keskenään ja muotoile massasta kahdeksan pihviä. Paista pihvit pannulla molemmin puolin, kunnes ne saavat hieman väriä. Tarjoa esimerkiksi couscousin ja jogurttikastikkeen kanssa tai hampurilaisen välissä.

halloumi-porkkanapihvit

Pippurimylly