Yleinen

Prosciutto-parsaspagetti

7.6.2016 Teksti: Pippurimylly

Aina uuden viikon pyörähtäessä käyntiin on sopiva hetki laittaa jakoon pomminvarmat arkibravuurit; kas tässä siis lisää täytettä sarjaamme nopeat, helpot ja simppelit.

Tänä keväänä olen poikkeuksellisesti suosinut parsan paistamista pannulla keittämisen sijaan. Toimii niin loistavasti, että ihmettelen, miksen ole aina tehnyt niin – ei vaadi esikeittämistä, maistuu jopa paremmalta, eikä ole niin sekuntipeliä kuin keittämisen kanssa. Tämä pikaisa spagetti syntyi jälleen kerran ihan vahingossa, kun tyhjensin vain pannulle jääkaapin sisältöä sen kummemmin miettimättä. Lopputulos oli carbonaramainen, mutta hieman viheriäisempi ja sen myötä ainakin näennäisesti terveellisempi. 😉

parsaspagetti

  • 150-200 g spagettia
  • 250 g vihreää parsaa
  • 6 siipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • 1 punainen chili
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1/3 rs tuoretta babypinaattia
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
  • loraus sitruunan mehua
  • mustapippuria ja suolaa
  • parmesania

Keitä spagetti al denteksi runsaasti suolatussa vedessä. Leikkaa parsojen puumaiset tyviosat pois ja kuori tarvittaessa paksuimpia kuoria pois. Paloittele parsat ja paista niitä pannulla öljyssä noin viiden minuutin ajan, kunnes parsat ovat pehmeitä mutta napakoita. Paloittele ilmakuivatut kinkut, hienonna chili, pinaatti, basilika ja persilja. Freesaa chiliä parsan kanssa pannulla. Kumoa keitetty spagetti parsojen sekaan pannulle ja kaada perään kerma, ilmakuivattu kinkku, pinaatti ja yrtit sekä loraus sitruunan mehua. Hämmennä ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi raastettu parmesan. Tarkista maku, lisää tarvittaessa myös hieman oliiviöljyä joukkoon.

parsaspagetti3

Pippurimylly