Yleinen 3.5.2016

Prosciuttoon käärityt avokado-mozzarellasuupalat

Teksti: Pippurimylly

Joskus kun jääkaappiin kertyy kaiken maailman ylijäämäkamaa, sitä saattaa tulla keksineeksi jotakin uutta pientä kivaa suuhunpantavaa.

Näin kävi esimerkiksi muutaman viikon takaisten pizzatalkoiden jälkeen. Seuraavana aamuna keräsin ylijäämäainekset kokoon ja tuumasin, että näistähän saa loihdittua aikasta mukavan aamiaisen. Keihästin avokadoa, mozzarellaa ja ilmakuivattua kinkkua cocktailtikkuun ja kas, sehän oli hyvää. Toimii ainakin munakokkelin seuralaisena, rucolapedillä salaattimaisena annoksena, ja varmasti myös alkupalana tai pikkunaposteltavana vaikkapa tapaspöydässä. On nämä pienet simppelit vahinko-oivallukset vaan metkoja!

avokadotikut

  • avokadoa
  • mozzarellaa
  • ilmakuivattua kinkkua
  • oliiviöljyä
  • chilihiutaleita
  • rucolaa

Viipaloi avokado ja paloittele mozzarella. Laita viipaleiden ” koloihin” mozzarellapala ja kiepauta ympärille ilmakuivattua kinkkua. Kiinnitä cokctailtikulla. Pirskota päälle oliiviöljyä ja rouhaiset chilirouhetta myllystä. Tarjoa rucolan kanssa.

Pippurimylly