Yleinen

Sieni-riisinuudelikeitto

3.8.2016 Teksti: Pippurimylly

Lomaherkuttelujen jälkeen kaipaa kurinalaisempaa eloa, säntillisempää syömistä ja kepeämpää apetta. Ja jääkaapissa kun pyörii purjonpätkää ja herkkusienirasian pohjat, niin niistähän saa käden käänteessä tarkoitukseen sopivan iltapalan.

Nämä Aasia-henkiset keitot ovat siitä loistavia, että muutamalla aineksella saa keiteltyä maukkaan liemen, jonka raaka-aineiksi voi heittää melkein mitä vaan muuta käden ulottuvilla olevaa. Niin toimittiin tälläkin kertaa!

nuudelikeitto

(2 annosta)

  • 150 g herkkusieniä
  • 1/2 purjo
  • 1/2 kesäkurpitsa
  • pieni pala inkivääriä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • noin 8 dl kasvislientä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl hoisinkastiketta
  • pari kourallista tuoretta babypinaattia
  • 2 levyä riisinuudeleita
  • 1/2 lime
  • tuoretta korianteria ja sriracha-kastiketta

Pilko sienet, purjo ja kesäkurpitsa ja hienonna inkivääri ja valkosipuli. Kuumenna loraus öljyä kattilan pohjalla ja kuullota vihannekset sinä. Kaada päälle kasvisliemi ja anna kiehahtaa. Lisää soija- ja hoisinkastike ja anna porista muutama minuutti. Lisää pinaatit ja purista joukkoon myös limen mehu. Lisää tarpeen mukaan vettä. Tarkista myös maku ja lisää tarpeen mukaan soijaa. Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja aseta nuudelit kahdelle keittolautaselle. Kaada keitto lautasille ja viimeistele annokset silputulla korianterilla ja srirachalla.

Pippurimylly