Yleinen

Sitruunainen parsakaalipasta

14.4.2016 Teksti: Pippurimylly

Arki, kiire ja väsymys. Siinäpä se kolmen kovan kombo, joka tällä(kin) viikolla inspiroi, tai ehkä ennemminkin pakotti, pikapastan pyöräyttämiseen! Tämän kategorian armeliaat päivänpelastajat eivät vaadi arjenryydyttämältä tekijältään suurta vaivannäköä tai juurikaan ylimääräistä aikaa.

Viikon arkipasta rakentui osittain mielihalujen (parsakaali) ja osittain jääkaapin sisällön (kaikki muu) pohjalta. Tyydytti nälän nopeasti, maistui perushyvältä, eikä kahlinnut kokkia koko illaksi hellan ääreen. Toisin sanoen toimi ja ajoi asiansa tässä arkikontekstissa siis eri hyvin!

parsakaalipasta2parsakaalipasta3

  • 1 parsakaali
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 sitruuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 rs tuoretta babypinaattia
  • 1/2 ruukku tuoretta basilikaa
  • parmesania
  • 300 g raejuustoa
  • pastaa kahden hengen tarpeisiin

Paloittele parsakaali ja keitä kypsäksi. Laita myös pasta kiehumaan. Kuumenna pannulla öljy ja voi ja purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Raasta joukkoon myös puolikkaan sitruunan kuori ja valkosipulinkynsi. Hämmennä ja kuumenna hetki ja siirrä seos sitten syrjään odottamaan. Kumoa pannulle keitetty spagetti, parsakaali sekä revitty pinaatti ja basilika ja sekoita keskenään. Sekoita joukkoon myös raastettua parmesaania sekä sitruuna-voiseos. Rouhaise sekaan suolaa ja pippuria ja lisää vielä tarpeen mukaan oliiviöljyä tai sitruunan mehua, mikäli pasta tuntuu kuivalta. Jaa pasta lautasille ja lusikoi annosten päälle raejuustoa.

Pippurimylly