Yleinen 3.9.2016

Tatti-lehtikaalipasta

Teksti: Pippurimylly

Laiska lauantai. Cityihminen löntystelee torille todetakseen, että luontohan antaa just nyt parastaan ja kerää muikeana herkkutatit paperipussiin.

Lauantai on yleensä parasta ja otollisinta aikaa kikkailukokkailulle, mutta aina ei vaan jaksa tai ehdi. Tatit päätyivätkin näin ollen pikapastan sekaan. Hyvää viikonloppua, muistakaa käydä metsässä ja/tai torilla poimimassa aarteet talteen!

IMG_1944

  • pari isoa kourallista lehtikaalia
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 200 g tatteja
  • 1 dl rouhittuja pähkinöitä
  • 2 dl kermaa
  • 200 g nauhapastaa
  • tiraus sitruunamehua
  • suolaa, pippuria, timjamia
  • parmesania
  • nauhapastaa

Silppua lehtikaali, sipuli ja valkosipulinkynsi. Paloittele sienet. Kuumenna nokare voita pannulla ja freesaa lehtikaalit siinä. Siirrä syrjään odottamaan. Kuumenna taas voita pannulla ja lisää sipulit, valkosipulit ja sienet. Kuullota pari minuuttia ja lisää sitten pähkinät ja lehtikaalit joukkoon. Kaada pannulle kerma ja mausta sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja timjamilla. Sekoita keitetty nauhapasta joukkoon ja lisää raastettu parmesaani. Tarkista maku.

Pippurimylly