Yleinen 8.5.2016

Tomaatti-mozzarellapastavuoka

Teksti: Pippurimylly

Helatorstai pyhitettiin massiivisen kevätsiivouksen suorittamiseen. Siivouksen sivussa lounaaksi valmistui simppeli pastavuoka, joka oikeastaan valmisti itse itsensä liedellä ja uunissa sillä väin kun kokit heiluivat imurin ja luutun varressa.

Hienompi nimi tälle ruualle on pasta al forno con pomodori e mozzarella. Se on italialaista pastakulttuuria parhaimmillaan: yksinkertaiset mutta toimivat maut, jotka sointuvat ja sulautuvat loistavasti yhteen ja muodostavat vatsustamattoman kokonaisuuden. Sitä paitsi arkihuolien hukuttaminen juustoon ja pastaan on aina toimiva konsepti! Resepti on Jamie Oliverin kirjasta Jamie’s Italy.

pastavuoka

Pastavuoka Jamien tapaan

  • merisuolaa ja mustapippuria
  • extra virgin -oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1-2 kuivattua punaista chiliä
  • 3 tlk kokonaisia tomaatteja
  • 1/2 ruukku tuoretta basilikaa
  • 400 g (simpukka)pastaa
  • 4 isoa kourallista raastettua parmesania
  • 3 x 150 g mozzarellapalloa

Keitä pasta suolatussa vedessä. Pilko sipuli, valkosipuli ja chili  ja kuullota niitä hiljalleen noin 10 minuutin ajan öljyssä pannulla. Lisää joukkoon tölkkitomaatit ja pieni lasillinen vettä. Anna kiehahtaa ja hauduttele noin 20 minuuttia. Siirrä kulhoon ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Revi kastikkeen joukkoon basilikaa ja mausta suolalla ja pippurilla sekä halutessasi punaviinietikalla.

Valuta kypsä pasta. Sekoita pastan joukkoon puolet tomaattikastikkeesta sekä kourallinen parmesania. Öljyä uunivuoka. Laita vuoan pohjalle ensin vähän pastaa, sitten tomaattikastiketta, kourallinen raastettua parmesania ja yksi viipaloitu mozzarellapallo.  Toista näin, kunnes kaikki ainekset on käytetty. Jätä päällimmäiseksi reilu kerros juustoa. Laita vuoka 200-asteiseen uuniin noin vartiksi, tai kunnes juusto ruskistuu ja kuplii hieman.

pastavuoka2

Pippurimylly