Yleinen 14.6.2016

Vihannesohraa ja paistettua kuhaa

Teksti: Pippurimylly

Sain viime viikolla ilokseni huomata, että broccolinit ovat saapuneet suomalaisiin ruokakauppoihin. Tai no, ainakin yhteen. Heti tietenkin nappasin pussillisen tätä herkkua itselleni! Kyseessä on siis pitkävartinen makeahko parsakaali, jolle ei toistaiseksi ole järkevää suomenkielistä nimeä. Broccoliniksi tai baby broccoliksi sitä maailmalla kutsutaan.

Broccolineista hurmioituneena kokkasin viime viikolla wokkia, josta jäi tietty kauhea kasa ylijäämäkasviksia. Ne hyötykäytettiin viikonloppuna, kun sunnuntaiateriaksi valmistui vihannesohraa kalan seuralaiseksi.

kasvisohra2

( 4 annosta)

  • 2 dl ohrahelmiä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ pieni munakoiso
  • ½ kesäkurpitsa
  • 2 porkkanaa
  • 125 g broccolinia
  • 2 varsisellerin vartta
  • savusuolaa ja pippuria
  • sitruunan mehua
  • parmesania
  • nokare voita

Keitä ohra pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä.

Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Paloittele munakoiso, kesäkurpitsa, porkkanat ja selleri. Kuumenna loraus öljyä pannussa ja kuullota sipulit ja valkosipulit siinä. Lisää muut kasvikset ja paistele käännellen, kunnes ne ovat pehmeitä mutta napakoita. Mausta savusuolalla ja pippurilla. Sekoita kasvikset kypsän ohran joukkoon. Lisää loraus sitruunan mehua, nokare voita sekä raastettua parmesania. Sekoita ja mausta tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla. Tarjoa paistetun kalan kanssa.

kasvisohra

Pippurimylly