Reseptit

Vihreä gazpacho

Vihreä gazpacho tehdään keltaisista tomaateista ja maku terävöitetään jalapenorenkailla ja limellä. Keiton joukkoon voi lisätä myös yhden pienen raparperinvarren tuomaan hapokkuutta.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vihreä gazpacho

  • 500 g keltaisia tomaatteja
  • 1 kurkku
  • 1 vihreä paprika
  • 2 viipaletta patonkia
  • 1 kesäsipuli varsineen
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1/4 dl säilöttyjä jalapenorenkaita
  • 1 dl korianteria
  • 1 dl lehtipersiljaa
  • 1/2 dl vettä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl limetinmehua
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Vihreä gazpacho tehdään helposti näin:

1. Halkaise tomaatit ja leikkaa kannat pois. Paloittele kurkku. Halkaise paprika, poista siemenkota ja valkoiset kalvot ja leikkaa paloiksi.

2. Leikkaa patonkiviipaleista kuoret pois. Huuhtele kesäsipuli ja paloittele se, kuori valkosipulinkynsi.

3. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon, soseuta sileäksi keitoksi.

4. Lisää tarvittaessa joukkoon kylmää vettä, jos keitto on liian sakeaa. Kaada vihreä gazpacho tarjoilukannuun ja laita jääkaappiin kylmenemään tarjoiluhetkeen saakka.

Katso myös: Gazpacho aasialaisella twistillä

Katso myös Kotiliesi.fi: Sikke Sumarin kylmä kurkkukeitto

X