Yleinen 15.5.2016

Vihreä gazpacho

Teksti: Pippurimylly

Herkkujen, viinin ja muun dekadenssin täyteisen lauantain jälkeen elimistö kaipasi tänään jotakin aivan muuta. Tuoreita, raikkaita, vihreitä ja terveellisiä asioita tunkkaisen ja raskaan olon taittamiseksi!

En ole koskaan varsinaisesti hurmaantunut gazpachokeitosta, mutta vihreässä gazpachossa kiteytyy oikeastaan kaikki, mitä tänään teki mieli. Tämä vihreä versio on ihan mukavaa vaihtelua perinteiselle punaiselle gazpacholle, eikä valmistumiseen mene kuin muutama hassu minuutti. Vihreä gazpacho toimii aivan erityisesti näinä aurinkoisina kevätpäivinä kevyenä, viilentävänä ja vitamiinipitoisena lounaana.

gazpacho

Vihreä gazpacho (Alex Niemisen & Riikka Sukulan kirjasta Vege!)

  • 2 varsisellerin vartta
  • 1 vihreä paprika
  • 2 keltaista paprikaa
  • 1 iso avokado
  • 2 kurkkua
  • 1 hopeasipuli
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 mintunoksan lehdet
  • suolaa
  • (sitruunan mehua, tuoretta chiliä)

Pilko kaikki vihannekset ja pane ne tehosekoittimeen mausteiden kanssa. Soseuta keitoksi.

Pippurimylly