Kuvassa Sami Minkkinen.
Havaintoja parisuhteesta -podcastin tässä jaksossa puhutaan vapaudesta.
Podcast

Havaintoja parisuhteesta -podcast: Osa ystävistä pisti välit poikki, kun Sanna meni naimisiin ulkomaalaisen miehen kanssa: ”He eivät ole halunneet nähdä sitä vaivaa, että olisivat tutustuneet mieheeni”

Havaintoja parisuhteesta -podcastin tässä jaksossa keskustellaan monikulttuurisista parisuhteista. Jaksossa oman tarinansa kertoo Sanna, joka on kohdannut aviomiehensä kanssa epäluuloja ja ulkopuolelle jättämistä, koska he ovat kotoisin eri maista.
Teksti: Annan toimitus Kuvat: Sara Pihlaja

Annan Havaintoja parisuhteesta -podcastissa suositun Havaintoja parisuhteesta -blogin kirjoittaja Sami Minkkinen keskustelee vieraittensa kanssa elämän suurista kysymyksistä: rakkaudesta, vihasta, suhteista ja suhteettomuuksista, yksinäisyydestä ja yhteisöllisyydestä – sekä siitä, miltä tuntuu, kun sinua ei hyväksytä omana itsenäsi.

Viime kesänä Sami pyysi monikulttuurisessa parisuhteessa olevia bloginsa lukijoita lähettämään viestejä kokemastaan rasismista ja ennakkoluuloista. Tässä Havaintoja parisuhteesta -podcastin jaksossa Sami tapaa yhden pyyntöön vastanneista, Sannan.

Sanna tutustui Marokosta kotoisin olevan miehensä vuonna 2014 netin treffipalstalla. Pari tapasi ensimmäisen kerran, kun Sanna lensi Belgiaan tapaamaan miestä.

– Meistä kumpikaan ei ole kaukoparisuhdeihminen, ja hän opiskeli Belgiassa opiskeluviisumilla. Meille oli selkeää, että jos haluaisimme olla yhdessä, hän joutuu tulemaan Suomeen, koska minulla on kaksi lasta. Ilman naimisiinmenoa se ei onnistu, joten kolme kuukautta tapaamisemme jälkeen, menimme naimisiin, Sanna kertoo.

Jaksossa Sanna ja Sami keskustelevat muun muassa siitä, millaista häirintää, ennakkoluuloja ja rasismia monikulttuurisessa parisuhteessa elävät ihmiset kokevat arjessaan.

Kuuntele koko jakso tästä!

Kuuntele Havaintoja parisuhteesta -podcastin koko jakso yläpuolelta. Millaisia asioita Sanna on oppinut monikulttuurisessa parisuhteessa? Kuinka Sannan lapset suhtautuivat äidin uuteen kumppaaniin?  Millaisena Sanna näkee avioliittonsa tulevaisuuden? Millaisia pelkoja Sannalla on rasismin ja häirinnän suhteen?

Kaikki Annan podcast-tallenteet löydät täältä!

X