Podcast

Annan podcast: Ivalon perhesurmassa lapsensa menettänyt Mari Soikkonen kertoo tarinansa voidakseen auttaa muita: ”Vaikeneminen ei auta ketään”

Mari Soikkosen Veera-tytär on kuollut. Hänet ampui Marin ex-mies ja Veeran isä, vain yhdellä kiväärin laukauksella 29. lokakuuta 2018 perheen entisen kotitalon eteisessä.

Teksti:
Annan Toimitus
Kuvat:
Heli Hirvelä

– Ex-mieheni vei minulta kaikkein tärkeimmän, mutta minulla on yhä elämäni. Sitä en anna hänen viedä, Mari Soikkonen sanoo.

Mari Soikkosen Veera-tytär on kuollut. Hänet ampui Marin ex-mies ja Veeran isä, vain yhdellä kiväärin laukauksella 29. lokakuuta 2018 perheen entisen kotitalon eteisessä.

Mari Soikkonen menetti vasta 6-vuotiaan Veera-tyttärensä Ivalon perhesurmassa lokakuussa 2018.

Hän kertoi tyttären menettämisestä ja kokemastaan surusta Anna-lehden numerossa 43/2019.

Kuuntele koko juttu tästä:

Veera kuoli. Kuukausien ajan Mari Soikkonen käytti näitä sanoja kertoessaan siitä, mitä hänen kuusivuotiaalle tyttärelleen oli tapahtunut. Kuluneena kesänä hän havahtui siihen, miten väärältä nuo kaksi sanaa tuntuivat. Kuoleminen on luonnollista; jotakin sellaista, jonka ihmisjärki voi ymmärtää. Sairauksiin kuollaan, onnettomuuksiin, tapaturmiin… Kuolemasta puhuminen alkoi tuntua kaunistelulta. Veera tapettiin.

Marin ex-mies, Veeran isä, ampui tyttärensä yhdellä kiväärin laukauksella 29. lokakuuta 2018 perheen entisen kotitalon eteisessä Keväjärvellä Inarissa. Poliisin esitutkinnan mukaan tappo oli tehty vakaasti harkiten ja suunnitelmallisesti. Siksi poliisi tutki sitä murhana.

Syyttäjälle rikosasia ei edennyt, koska ex-puoliso oli tyttärensä ammuttuaan surmannut itsensä. Sitä ennen hän oli kirjoittanut pannuhuoneen seinään mustalla tussilla tekstin: ”Olisko kannattanu puhua?” Se kertoi henkirikoksen motiivin: kosto Marille.

Veeran kohtalo on julma ja epäoikeudenmukainen. Jotta turhasta kuolemasta ei tule vielä turhempi, sillä täytyy olla jokin merkitys. Siksi Mari haluaa kertoa hänen ja Veeran tarinan. Se voi auttaa jotakuta toista tunnistamaan ajoissa hälytysmerkit, hakemaan apua ja suojautumaan.

Luit juuri lyhennelmän Annan jutusta, jonka on kirjoittanut Sari Hannikainen. Kuuntele koko juttu Annan suosituimmat jutut – elämäntarinoita pintaa syvemmältä-podcastista! Miksi Mari halusi kertoa tapahtumista avoimesti? Miten Mari käsitteli äärimmäistä suruaan? Entä miten selviytyminen lähti käyntiin?

Kaikki Annan podcast-tallenteet löydät täältä!

.

X