Kuvassa Sami Minkkinen.
Sami Minkkisen juontaman Havaintoja parisuhteesta -podcastin tässä jaksossa on teemana yksinäisyys parisuhteessa.
Podcast

Havaintoja parisuhteesta -podcast: Riikka oli 25 vuotta suhteessa, jossa hän koki itsensä lopulta yksinäiseksi: ”Vähän niin kuin leikin kotia yksin”

Yksinäisyys parisuhteessa on riipivä tunne, josta on vaikea puhua. Havaintoja parisuhteesta -podcastin tässä jaksossa puhutaan siitä, miltä yksinäisyys tuntuu silloin, kun oma kumppani on osa yksinäisyyden tunnetta.
Teksti: Annan toimitus Kuvat: Sara Pihlaja

Annan Havaintoja parisuhteesta -podcastissa suositun Havaintoja parisuhteesta -blogin kirjoittaja Sami Minkkinen keskustelee vieraittensa kanssa elämän suurista kysymyksistä: rakkaudesta, vihasta, suhteista ja suhteettomuuksista, yksinäisyydestä ja yhteisöllisyydestä – sekä siitä, miltä tuntuu, kun sinua ei hyväksytä omana itsenäsi.

Tässä jaksossa pohditaan sitä, millaista on elää parisuhteessa, jossa tuntee itsensä yksinäiseksi. Hänen vieraanaan on Riikka, jolla on ollut elämässään kaksi parisuhdetta. Toinen niistä kesti 25 vuotta, toinen puolitoista vuotta.

Tällä hetkellä Riikka on sinkku ja asuu yksin. Yksinäisyyttä hän on kuitenkin kokenut vain parisuhteessa.

– Kun on parisuhteessa yksin, on hämmentävällä tavalla vielä enemmän yksin, koska siitä yksinäisyydestä ei voi oikeastaan puhua kenellekään, Riikka toteaa Samille.

Kuuntele koko Havaintoja parisuhteesta -podcast tästä!

Kuuntele koko Havaintoja parisuhteesta -podcast yläpuolelta. Mitä Riikka kaipasi eniten yksinäisessä parisuhteessa? Kuinka parisuhteen yksinäisyys vaikutti Riikan ystävyyssuhteisiin? Miten mustasukkainen parisuhde ajoi Riikan tilanteeseen, jossa hän tunsi, ettei hänellä ole enää vapautta olla oma itsensä? Entä mistä Riikka löysi lopulta rohkeuden kävellä pois huonosta suhteesta?

Kaikki Annan podcast-tallenteet löydät täältä!

X