Näyttelijä Ritva Oksanen kertoo tarinansa Annassa. Kuuntele koko tarina Annan rakastetuimmat jutut -podcastista!
Näyttelijä Ritva Oksanen, 80, kertoo tarinansa Annassa. Kuuntele koko tarina Annan rakastetuimmat jutut -podcastista!
Podcast

Annan rakastetuimmat jutut -podcast: Näyttelijä Ritva Oksanen, 80, avoimena elämästään: ”Hyväksyn kolhuni, mutta en ole halunnut jäädä niiden vangiksi”

Näyttelijä Ritva Oksasen, 80, elämä on ollut vaiherikas, mutta ei missään tapauksessa helppo. – Minä kirjaimellisesti pelastuin vuonna 1984, kun tulin uskoon. Olin menettänyt kaiken: urani ja kotini. Kuuntele koko juttu Annan uudesta podcastista!
Teksti: Miia Siistonen Kuvat: Heli Hirvelä

Näyttelijä Ritva Oksanen on kahlannut läpi alkoholismin, eronnut, tullut uskoon, sairastanut syövän, joutunut onnettomuuksiin ja lähes menettänyt minuutensa. Nyt, 80-vuotiaana, hän on kuitenkin täystyöllistetty – raastavasta kolmoishermosärystä huolimatta.

Kuuntele koko juttu tästä!

– Kroppaani ovat runnelleet onnettomuudet ja sairaudet. Olen ollut kahdeksassa auto-onnettomuudessa. Päälleni on ajettu matkustaessani bussissa, taksissa, kaverin kyydissä ja omalla autolla. Silti ajan yhä itse, pitkiäkin keikkamatkoja. Joka kerta rattiin tarttuessani pyydän Jumalaa pitämään hirvet ja hullut poissa tieltä.

80 vuotta tuntuu Ritvasta ikänä ihmeelliseltä – kroppa vanhenee, mutta sisus pysyy samana.

– Ikätovereita ja nuorempiakin on jo poistunut rinnalta. Kuolema pysäyttää joka kerta, hetkeksi. Sitten on jatkettava matkaa. Samalla tavalla ajattelen surusta ja kivusta. Hyväksyn kolhuni, mutta en ole halunnut jäädä niiden vangiksi. Pelkään päivää, jolloin kroppa ei enää suostu liikkumaan ja pää ei ota vastaan uusia tekstejä.

Kuuntele koko haastattelu Annan rakastetuimmat jutut -podcastista! Mitä Ritva Oksanen ajattelee parisuhteista ja rakkaudesta? Miten uskonto auttoi häntä selviämään? Miten hän kestää kolmoishermosäryn? Miten hän päätyi kasvojenkohotukseen? Entä minkälaiset tulevaisuudensuunnitelmat hänellä on?

Kuuntele tästä kaikki Annan podcastit!

X