Podcast

Havaintoja parisuhteesta -podcast: ”Meillä on lupa sanoa, että tänään haluan olla rauhassa” – kirjailija Katri Syvärinen asuu puolisonsa kansa samassa kaupungissa, mutta eri osoitteessa

Havaintoja parisuhteesta -podcastin tässä jaksossa Sami Minkkinen saa vieraakseen kirjailija Katri Syvärisen. Jaksossa Sami ja Katri keskustelevat siitä, miten elämästään voi tehdä omannäköistään ympäristön odotuksista huolimatta.

Teksti:
Anna.fi
Kuvat:
Sara Pihlaja

Sami Minkkisen juontamassa Havaintoja parisuhteesta -podcastissa pohditaan sitä, miten omaa eläämänsä voi elää itselleen rehellisesti.

Havaintoja parisuhteesta -podcastin tässä jaksossa Sami Minkkinen saa vieraakseen kirjailija Katri Syvärisen. Jaksossa Sami ja Katri keskustelevat siitä, miten elämästään voi tehdä omannäköistään ympäristön odotuksista huolimatta.

Annan Havaintoja parisuhteesta -podcastissa suositun Havaintoja parisuhteesta -blogin kirjoittaja Sami Minkkinen keskustelee vieraittensa kanssa elämän suurista kysymyksistä: rakkaudesta, vihasta, suhteista ja suhteettomuuksista, yksinäisyydestä ja yhteisöllisyydestä – sekä siitä, miltä tuntuu, kun sinua ei hyväksytä omana itsenäsi.

Kuuntele koko jakso tästä!

”Ihminen herää aamuisin lähteäkseen töihin, mitä se vihaa. Sitten iltapäivällä se palaa kotiinsa, siihen parisuhteeseen, missä se ei haluaisi olla… Silti se ei ole valmis tekemään yhtään mitään sen eteen, että asiat olisivat jotenkin muuten. Se jotenkin tyytyy siihen, mitä se on saanut ja jatkaa valittamista, että kaikki on niin huonosti.”

Tässä Havaintoja parisuhteesta -podcastissa Samin vieraana on kirjailija ja Taikaelämää-podcastia pitävä Katri Syvärinen.

Sami kertoo elävänsä vaimonsa kanssa etäsuhteessa, Katri puolestaan puolisonsa kanssa samassa kaupungissa, mutta eri osoitteessa. Katrin mukaan päätös asua erillään kumppanin kanssa on herättänyt ihmetystä muissa ihmisissä.

– Minulle on sanottu, että ei noin voi tehdä. Mutta kyllä kerta kaikkiaan voi! Tämä on meille juuri oikea ratkaisu, ja olemme todella onnellisia näin, Katri naurahtaa.

Katrille hänen parisuhteensa edustaa uuden ajan suhdetta: kahden ihmisen välistä yhteyttä, jossa ehdot luodaan parin tarpeiden mukaan – ei ulkopuolisten odotusten tai tekijöiden sanelemana.

– Tajusin, ettei suhde perustu siihen, että meillä on yhteinen sukunimi, papin aamen, yhteinen osoite ja makuuhuone. Vaan se perustuu yhteyteen – siihen, mitä meidän välillämme on oikeasti. Meitä ei pakoteta samaan tilaan, vaan me tulemme yhteiseen tilaan siksi, että me haluamme sitä. Ja meillä on lupa sanoa, että tänään haluan olla rauhassa.

Kuuntele Havaintoja parisuhteesta -podcastin koko jakso yläpuolelta. Kuinka valinta avioerosta ja vapaaehtoisesta lapsettomuudesta on muokannut Katrin elämää? Miten oman polun valitseminen elämässä on vaikuttanut hänen läheisiin ihmissuhteisiinsa? Kokeeko Katri elävänsä nyt onnellista elämää?

Kaikki Annan podcast-tallenteet löydät täältä!

X